Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Fokhagyma krémleves

Fokhagyma krémleves 

	    
              
A fokhagymakrémlevesről

Kutatások szerint a fokhagyma rendszeres fogyasztása csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, valamint segít megakadályozni a szervezetben a különböző baktérium okozta betegségek kialakulását.

Az influenzaszezon közeledtével érdemes napról napra minél több fokhagymás ételt enni. A fokhagymakrémleves szinte kizárólag pozitív tulajdonságokkaal rendelkezik. Könnyű elkészíteni, rettentő egészséges, nagyon finom. Az ínycsiklandozó fokhagymakrémleves a vasárnapi asztalra is tökéletes választás lehet. Fontos, hogy elkészítéséhez lehetőleg magyar fokhagymát használjunk, hiszen az aromája sokkal erősebb, mint a távoli országokból származó fajtáé. Mindig válasszunk nedvdús fokhagyma gerezdeket.

Ha szeretnénk fokozni a fokhagymakrémleves ízhatását, akkor a tegyünk a levesbe 1-2 gerezddel több fokhagymát. Extra tipp: a levest úgy is elkészíthetjük, hogy a fokhagymát egészben 2/3-1/3 arányban keresztben kettévágjuk, ezek után pedig kevés olajjal meglocsolva és megsózva 170 fokon 25 perc alatt megsütjük. A sült fokhagymákat nyomkodjuk ki a ropogós héjukból és használjuk fel a fokhagymakrémleves elkészítéséhez. Tálaláskor a fokhagymakrémlevest adagonként csészében, mélytányérban, vagy akár cipóban is kínálhatjuk. Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni a fokhagymakrémlevesünket, akkor szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, pirított zsemlével, kenyérrel, vagy akár sültszalonnával. Készíthetünk hozzá sajtos mártogatóst is friss bagettel. Szeleteljük fel ferdén a bagetteket, kenjük meg olívaolajjal és tegyünk rá sajtot, majd tegyük be a felmelegített sütőbe néhány percre, amíg a sajt ráolvad a bagettre. A fokhagymakrémlevest díszíthetjük snidlinggel vagy petrezselyemmel.

A hűvösebb őszi, téli napokon kitűnő fogás lesz egy tál meleg fokhagymakrémleves. 
  • 30 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 2 darab Fokhagyma
  • 3 evőkanál zsiradék (margarin, vaj, zsír)
  • 1 evőkanál Liszt
  • 2 darab Delikat Zöldségleveskocka
  • 2 darab friss kakukkfű
  • 2 darab babérlevél
  • 1 szem szegfűbors
  • 5 szem fehér bors
  • 150 milliliter tejszín
  • 2 darab tojássárgája

Elkészítés

  1. 1 ek vajban pirítsuk alacsony lángon a lisztet 3-4 percig. Öntsük fel 1 liter hideg vízzel, kevergetve forraljuk fel.

  2. Adjuk hozzá a fűszereket (babérlevél, kakukkfű, bors, szegfűbors) és alacsony lángon, időnként megkeverve, főzzük 15 percig.

  3. Ezalatt a finomra vágott vöröshagymát pirítsuk halvány sárgára, adjuk hozzá a durvára vágott fokhagymát és pirítsuk alacsony, közepes lángon további 2 percig.

  4. A megpirult hagymákat adjuk az alapléhez.

  5. Ízesítsük két Zöldségleveskockával és alacsony lángon főzzük további 10 percig.

  6. Finom szűrőn szűrjük le, a megfőtt hagymákat törjük át a szűrőn. Forraljuk ki. Húzzuk félre.

  7. A tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal.

  8. A tejszínes tojássárgákat adjuk a még forró leveshez. Azonnal tálaljuk, ne melegítsük újra.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KRÉMLEVESEK
  • HAGYMALEVES
  • LEVES
  • ZÖLDSÉGEK
  • EURÓPAI
  • VEGETARIAN
  • NUT FREE
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • krafiol leves 55 perc  recipe
    		
    			
                     

    Karfiolleves

    • CookingTime50 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett fogas saláta 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett fogas saláta

    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Sárgarépás, cukkínis spagetti 25 perc  recipe
    		
    			
                     

    Sárgarépás, cukkínis spagetti

    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Rakott cukkini 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Rakott cukkini

    • CookingTime40 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Káposztaleves 75 perc  recipe
    		
    			
                     

    Káposztaleves

    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Répa pogácsa szezámmaggal​ 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Répa pogácsa szezámmaggal​

    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025