Ismerd meg népszerű csirke kebab salátával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a csirke kebab salátával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab piros kaliforniai paprika
2 darab lilahagyma
2 darab csirkemell filé
2 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál méz
1 evőkanál mustár
150 gramm sárga koktélparadicsom
150 gramm piros koktélparadicsom
1 csomag Knorr Gyros Fűszervarázs
1 csomag Knorr Zöldfűszeres Salátaöntet por
Elkészítés
Magozzuk ki és kockázzuk fel a paprikát. Hámozzuk meg és vágjuk félbe a hagymát. Vágjuk vékony szeletekre az egyik felét, a másikat pedig vágjuk nagyobb darabokra. Kockázzuk fel kb. 3 cm-es darabokra a csirkemell filét.
Keverjük össze az olíva olajat a mézzel, citromlével és mustárral. Pácoljuk be a csirkemell kockákat ezzel a páccal. Hagyjuk benne legalább 10 percre. Ezalatt vágjuk a paradicsomokat félbe és készítsük el a dresszinget a csomagoláson leírtak szerint. Keverjük össze a paradicsomot a hagyma szeletekkel és a dresszinggel.
Húzzuk a csirkekockákat a nyársra a paprikával és a hagymadarabokkal együtt. Grillezzük meg, vagy süssük meg őket egy serpenyőben 10-15 perc alatt. Közben kenegessük a maradék páccal. Tálaljuk a nyársakat a salátával.
Elkészítés
Magozzuk ki és kockázzuk fel a paprikát. Hámozzuk meg és vágjuk félbe a hagymát. Vágjuk vékony szeletekre az egyik felét, a másikat pedig vágjuk nagyobb darabokra. Kockázzuk fel kb. 3 cm-es darabokra a csirkemell filét.
Keverjük össze az olíva olajat a mézzel, citromlével és mustárral. Pácoljuk be a csirkemell kockákat ezzel a páccal. Hagyjuk benne legalább 10 percre. Ezalatt vágjuk a paradicsomokat félbe és készítsük el a dresszinget a csomagoláson leírtak szerint. Keverjük össze a paradicsomot a hagyma szeletekkel és a dresszinggel.
Húzzuk a csirkekockákat a nyársra a paprikával és a hagymadarabokkal együtt. Grillezzük meg, vagy süssük meg őket egy serpenyőben 10-15 perc alatt. Közben kenegessük a maradék páccal. Tálaljuk a nyársakat a salátával.