Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Cseresi halászlé szabad tűzön

Cseresi halászlé szabad tűzön 

	    
              
Ismerd meg népszerű cseresi halászlé szabad tűzön receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a cseresi halászlé szabad tűzön recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 90 perc
  • 10 fő
  • Nehéz 

Hozzávalók

  • 3 darab paradicsom
  • 50 dekagramm vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 darab paprika
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 3 darab Knorr Halászlékocka
  • 2 evőkanál paprikalekvár
  • 2 kilogramm tükörponty
  • 50 dekagramm halaprólék

Elkészítés

  1. A halat tisztítás és filézés után szétválogatjuk. Az apró részeket tesszük a nagy bográcsba, a szeleteket külön egy tálba. A bográcsba a halhúsra annyi vizet töltünk, hogy jól ellepje, majd a lángoló, lobogó, jó parazsas tűzre tesszük forralni. Vigyázzunk a tűz folyamatosságára, hogy egyenletes forrásban legyen a hallé. Közben a szeleteket beirdaljuk, egészen a bőréig, az esetleges szálkák is minél apróbbak legyenek, majd bepácoljuk. A mélyebb tálba a halszeletekre szórjuk a 2 kanál pirospaprikát, 2 kanál olajat és a sót. Kézzel összekeverjük, vigyázva, hogy a szeletek ne essenek szét, de a pác mindenhol bevonja, majd a főzés alatt állni hagyjuk. A forrásba levő halléhez adjuk az aprított vöröshagymát, a 3 kanál pirospaprikát, a kockázott paradicsomot, a paprikát, és a halászlé kockákat. Addig főzzük, amíg a csontról leválik a hús, közben megkeverjük.

  2. Levesszük a tűzről és egy paradicsompasszírozó nagy lyukú tárcsáján átpasszírozzuk. Vigyázzunk a hegyes csontokra és a forró lére, nehogy balesetünk legyen. Minden részét felhasználjuk, így lesz megfelelően krémes és sűrű a halászlé. Visszatesszük a bográcsba a tűz fölé és a levet 5 l-re egészítjük ki. A forrásban levő halászléhez adjuk a pácolódott szeleteket, majd 15-20 perc alatt készre főzzük. Megkóstoljuk és ha szükséges, ízlés szerint sózzuk.

  3. A tüzet széthúzzuk a bogrács alatt, ekkor már nem forraljuk, csak melegen tartjuk. Egyszemélyes kis bográcsokba tálaljuk, minden adagba 2 szelet halhúst is tegyünk. Házi, friss kenyérrel fogyasztjuk. Aki szereti az erőset, annak chili paprikát, frisset, vagy szárazat kínálunk mellé. Jóféle fehér borral evés közben és utána a torkunkat öblítjük.

Hasonló szűrők

  • NEHÉZ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • HALÁSZLÉ
  • LEVES
  • HAL
  • MAGYAR
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Grillezett tengeri durbincs chilis-zöldséges salsával 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett tengeri durbincs chilis-zöldséges salsával

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Serpenyőben sült tőkehal aszalt paradicsommal, bazsalikommal és zöldbors mártással. 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Serpenyőben sült tőkehal aszalt paradicsommal, bazsalikommal és zöldbors mártással

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Fogasfilé zöldsalátával 25 perc  recipe
    		
    			
                     

    Fogasfilé zöldsalátával

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Lazacos tészta sajtszósszal és spenóttal 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Lazacos tészta sajtszósszal és spenóttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Ponty halászlé 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Ponty halászlé

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Pontykocsonya 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Pontykocsonya

    Knorr Logo
    • CookingTime40 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025