Karácsonyi libasült gyümölcsös töltelékkel
Ismerd meg népszerű karácsonyi libasült gyümölcsös töltelékkel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi libasült gyümölcsös töltelékkel recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
220Perc
Közepes
Hozzávalók
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 8 dekagramm zsemlemorzsa
- 2 darab alma
- 5 dekagramm margarin
- 1 darab liba
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 8 dekagramm aszalt áfonya
- 1 darab kisebb hagyma
- 2 csomag Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás
Elkészítési mód
- Először készítsük el a tölteléket. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg a margarinon.
- Közben vágjuk kisebb kockákra a liba máját és adjuk hozzá (ha nincs a csomagban máj, akkor vehetünk akár pecsenyeliba-, vagy pecsenyekacsa májat, esetleg csirkemájat). Pirítsuk át röviden.
- Majd keverjük jól össze a reszelt almával, az aszalt áfonyával, a zsemlemorzsával, durvára vágott petrezselyem zölddel, borssal, narancshéjjal és Delikáttal.
- Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, akkor keverjük hozzá a tojást.
- A fűszerkeveréket keverjük össze egy kis olajjal és jól dörzsöljük be vele a libát kívül-belül. Majd töltsük bele a tölteléket. Tegyük egy sütőtálba.
- Forrósítsuk fel a sütőt 180 fokra és süssük kb. 20-25 percig 45 dkg-onként. Ha megsült hagyjuk legalább 20 percig pihenni. Tálaljuk a liba zsírjában sült krumplival és narancsos áfonya szósszal.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet