Ismerd meg népszerű vadraguleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vadraguleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
150 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 kilogramm vadhús (vaddisznó vagy őz comb/lapocka)
4 darab Knorr Marhahúsleves-kocka
2 liter víz
2 darab sárgarépa
1 darab vöröshagyma
4 darab fokhagymagerezd
2 darab petrezselyem gyökér
10 dekagramm kisebb zellergumó
15 dekagramm zöldborsó
2 darab babérlevél
2 darab boróka bogyó
2 darab szegfűbors
3 darab szárított vargánya
2 dl száraz fehér bor
2 evőkanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
Elkészítés
Az olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott vadhúst, enyhén (1 tk) sóval sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót, szárított vargányát. Pirítsuk – pároljuk saját levében.
Közben vágjuk kockára a zöldségeket. Ha a hús saját levét elfőtte, öntsük fel 2dl borral és 3 dl vízzel. Lassú tűzön főzzük tovább.
Hagyjuk, hogy a lé elpárologjon a húsról. Adjuk a húshoz a zöldségeket, pároljuk össze, öntsük fel 2 liter vízzel, adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat és lassú tűzön főzzük kb. fél óráig.
Vegyük ki a babérlevelet, szegfűborsot és borókabogyót. Adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk 5 percig. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a petrezselyem zöldet vágjuk egészen finomra, majd a főzés vége előtt 1-2 perccel adjuk a leveshez. Gazdagítsuk 1-2 kanál tejföllel vagy tejszínnel. A citrom ízlés szerint adható hozzá.
Elkészítés
Az olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott vadhúst, enyhén (1 tk) sóval sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót, szárított vargányát. Pirítsuk – pároljuk saját levében.
Közben vágjuk kockára a zöldségeket. Ha a hús saját levét elfőtte, öntsük fel 2dl borral és 3 dl vízzel. Lassú tűzön főzzük tovább.
Hagyjuk, hogy a lé elpárologjon a húsról. Adjuk a húshoz a zöldségeket, pároljuk össze, öntsük fel 2 liter vízzel, adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat és lassú tűzön főzzük kb. fél óráig.
Vegyük ki a babérlevelet, szegfűborsot és borókabogyót. Adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk 5 percig. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a petrezselyem zöldet vágjuk egészen finomra, majd a főzés vége előtt 1-2 perccel adjuk a leveshez. Gazdagítsuk 1-2 kanál tejföllel vagy tejszínnel. A citrom ízlés szerint adható hozzá.