Ismerd meg népszerű sütőtökös pite receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sütőtökös pite recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
120 perc
6 fő
Könnyű
A tésztához
250 gramm liszt
125 gramm Rama Vajas Íz
1 csipetnyi só
60 gramm porcukor
1 darab tojás
0 kevés tej vagy tejföl az összeállításhoz
A töltelékhez
1 darab tojás
120 gramm cukor
0.5 kiskanál őrölt fahéj
0.5 kiskanál őrölt gyömbér
0 csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 csipetnyi só
220 gramm sütőtökpüré
100 milliliter habtejszín
A tálaláshoz
200 milliliter habtejszín
Elkészítés
A sütőtököt vágjuk cikkekre és 200°C-os sütőben süssük puhára, majd hagyjuk kihűlni.
A pitetésztához a lisztet, porcukrot és sót szitáljuk egy nagyobb tálba. Dobjuk bele a kockára vágott hideg Rama Vajas Ízt, és morzsoljuk gyorsan össze. A tojást keverjük össze a kevés (negyed deciliter) tejszínnel és öntsük a tésztához. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva legalább fél órára tegyük hűtőbe.
Ha letelt a tészta pihenőideje, vegyük ki. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, és a nyújtófa segítségével helyezzük az enyhén kivajazott piteformába. Tegyük vissza a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. A sütőt melegítsük elő 220°C-ra.
A töltelékhez a kihűlt sült sütőtököt nyomkodjuk pépesre és simára egy villával, vagy krumplinyomóval. Keverjük hozzá a fűszereket, cukrot és a tojással elkevert tejszínt, majd vegyük ki a hűtőből a pitetésztát, és öntsük bele a tölteléket.
A 220°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük további 45-55 percig. Ha kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk.
Elkészítés
A sütőtököt vágjuk cikkekre és 200°C-os sütőben süssük puhára, majd hagyjuk kihűlni.
A pitetésztához a lisztet, porcukrot és sót szitáljuk egy nagyobb tálba. Dobjuk bele a kockára vágott hideg Rama Vajas Ízt, és morzsoljuk gyorsan össze. A tojást keverjük össze a kevés (negyed deciliter) tejszínnel és öntsük a tésztához. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva legalább fél órára tegyük hűtőbe.
Ha letelt a tészta pihenőideje, vegyük ki. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, és a nyújtófa segítségével helyezzük az enyhén kivajazott piteformába. Tegyük vissza a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. A sütőt melegítsük elő 220°C-ra.
A töltelékhez a kihűlt sült sütőtököt nyomkodjuk pépesre és simára egy villával, vagy krumplinyomóval. Keverjük hozzá a fűszereket, cukrot és a tojással elkevert tejszínt, majd vegyük ki a hűtőből a pitetésztát, és öntsük bele a tölteléket.
A 220°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük további 45-55 percig. Ha kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk.