Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Spenótos bruschetta​

Spenótos bruschetta​ 

	    
              
Ismerd meg népszerű spenótos bruschetta​ receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenótos bruschetta recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 30 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 300 gramm megmosott spenót
  • 1 darab vöröshagyma
  • 250 gramm kettévágott narancssárga paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál Knorr chilipehely​
  • 14 szelet kovászos bagett
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 darab bivalymozzarellagolyó ​
  • 50 gramm bazsalikom

A szakács tippje: ​

  • 1 marék Egy kis extra aprított dió ropogósabb állagot és jó ízt ad a fogáshoz

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.​

  2. Tegyen egy teflonos serpenyőt nagy lángra, majd locsoljon bele egy kis olajat és adja hozzá a spenót 1/3-át, és kevergetve süsse rövid ideig. (Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes spenót elkészül.)​

  3. Az elkészült spenótot tegye át egy szűrőbe, kicsit húzza szét, hogy az összes vízfeleslegtől megszabaduljon és gyorsabban lehűljön. Tálalásig hagyja a hűtőben hűlni a spenótot.

  4. Egy kis olajon ugyanabba a teflonos serpenyőbe és közepes lángon süsse barnára a hagymát. Vegye le a hőt és adja hozzá a Knorr chilipelyhet majd tegye félre.​

  5. Keverje össze az olívaolajat a fokhagymával és locsolja meg vele a kenyér mindkét oldalát. Pirítsa meg a kenyeret, amíg kicsit barna nem lesz.

  6. Aprítsa fel a lehűlt spenótot és keverje össze a sült hagymával, koktélparadicsommal, fűszerekkel és balzsamecettel. Ízlés szerint fűszerezze sóval, borssal.​

  7. A spenótkeverékből tegyen a kenyerekre és körítse tépett mozarelladarabokkal és bazsalikommal.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • REGGELI
  • VACSORA
  • UZSONNA
  • BRUSCHETTA
  • VEGETÁRIÁNUS
  • KENYÉR
  • SZENDVICSEK ÉS TEKERCSEK
  • MEDITERRÁN
  • OLASZ
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025