Ismerd meg népszerű spenótos bruschetta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenótos bruschetta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
300 gramm megmosott spenót
1 darab vöröshagyma
250 gramm kettévágott narancssárga paradicsom
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál Knorr chilipehely
14 szelet kovászos bagett
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 darab bivalymozzarellagolyó
50 gramm bazsalikom
A szakács tippje:
1 marék Egy kis extra aprított dió ropogósabb állagot és jó ízt ad a fogáshoz
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
Tegyen egy teflonos serpenyőt nagy lángra, majd locsoljon bele egy kis olajat és adja hozzá a spenót 1/3-át, és kevergetve süsse rövid ideig. (Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes spenót elkészül.)
Az elkészült spenótot tegye át egy szűrőbe, kicsit húzza szét, hogy az összes vízfeleslegtől megszabaduljon és gyorsabban lehűljön. Tálalásig hagyja a hűtőben hűlni a spenótot.
Egy kis olajon ugyanabba a teflonos serpenyőbe és közepes lángon süsse barnára a hagymát. Vegye le a hőt és adja hozzá a Knorr chilipelyhet majd tegye félre.
Keverje össze az olívaolajat a fokhagymával és locsolja meg vele a kenyér mindkét oldalát. Pirítsa meg a kenyeret, amíg kicsit barna nem lesz.
Aprítsa fel a lehűlt spenótot és keverje össze a sült hagymával, koktélparadicsommal, fűszerekkel és balzsamecettel. Ízlés szerint fűszerezze sóval, borssal.
A spenótkeverékből tegyen a kenyerekre és körítse tépett mozarelladarabokkal és bazsalikommal.
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
Tegyen egy teflonos serpenyőt nagy lángra, majd locsoljon bele egy kis olajat és adja hozzá a spenót 1/3-át, és kevergetve süsse rövid ideig. (Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes spenót elkészül.)
Az elkészült spenótot tegye át egy szűrőbe, kicsit húzza szét, hogy az összes vízfeleslegtől megszabaduljon és gyorsabban lehűljön. Tálalásig hagyja a hűtőben hűlni a spenótot.
Egy kis olajon ugyanabba a teflonos serpenyőbe és közepes lángon süsse barnára a hagymát. Vegye le a hőt és adja hozzá a Knorr chilipelyhet majd tegye félre.
Keverje össze az olívaolajat a fokhagymával és locsolja meg vele a kenyér mindkét oldalát. Pirítsa meg a kenyeret, amíg kicsit barna nem lesz.
Aprítsa fel a lehűlt spenótot és keverje össze a sült hagymával, koktélparadicsommal, fűszerekkel és balzsamecettel. Ízlés szerint fűszerezze sóval, borssal.
A spenótkeverékből tegyen a kenyerekre és körítse tépett mozarelladarabokkal és bazsalikommal.