Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Sonkás sajtos tojáskrémes sós kalácsvirág

Sonkás sajtos tojáskrémes sós kalácsvirág 

	    
              
Ismerd meg népszerű sonkás sajtos tojáskrémes sós kalácsvirág receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sonkás sajtos tojáskrémes sós kalácsvirág recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 110 perc
  • 8 fő
  • Közepes 

A tésztához (28cm-es formához)

  • 25 gramm Friss élesztő
  • 10 gramm Cukor
  • 300 milliliter Langyos tej
  • 80 gramm Rama Vajas íz olvasztva
  • 1 evőkanál Só
  • 1 darab tojás (M) sárgája
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 500 gramm Liszt

A töltelékhez

  • 3 darab főtt tojás
  • 100 gramm főtt sonka
  • 50 gramm reszelt sajt
  • 1 csokor Metélőhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csipetnyi Só
  • 0,5 teáskanál őrölt bors
  • 4 evőkanál tejföl

Elkészítés

  1. Keverjük össze az élesztőt 50ml langyos tejjel és cukorral. Hagyjuk 10 percig állni, amíg felfut.

  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet és sót, majd a közepén képezzünk egy mélyedést a kezünkkel. Ide öntsük a maradék 250ml langyos tejet, olvasztott Rama Vajas Ízt, az egy tojássárgáját és végül a felfuttatott élesztőt. Gyúrjuk addig, amíg elválik a tészta a tál falától, majd enyhén lisztezett deszkán dagasszuk a tésztát 10-15 percig.

  3. Dagasztás után hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten, nedves konyharuhával letakarva kb. 40-50 percig a duplájára kelni.

  4. Közben készítsük elő a tölteléket: A főtt tojást és a sonkát vagjuk apró kockákra, a snidlinget (metélőhagymát) is aprítsuk fel. A sajtot reszeljük le. Keverjük össze a krém hozzávalóit egy kisebb tálban.

  5. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.

  6. A megkelt tésztát nyújtsuk 1-2mm vékonyra. Szaggassunk belőle 6cm-es köröket. Mindegyik közepére tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk félbe, csípkedjük össze a széleket, majd hajtsuk ismét félbe, de már csak a sarkokat csípjük össze. Ezek lesznek a “rózsaszirmok”.

  7. Rakjuk körbe a 28cm-es pitesütőtál külső szélétől haladva a közepe felé. Kenjük le a felvert tojással. Pihentessük szobahőmérsékleten 15 percet, majd kenjük le újra tojással, majd süssük a 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig, míg aranybarna lesz.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • BRUNCH
  • VACSORA
  • UZSONNA
  • TOJÁSKRÉM
  • TOJÁS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025