Ismerd meg népszerű sajtos tekercs receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sajtos tekercs recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
10 fő
Könnyű
Hozzávalók
250 gramm Rama Vajas Íz
250 gramm liszt
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 dl tej
150 gramm reszelt sajt
1 csipetnyi só
1 kiskanál édes őrölt paprika
Elkészítés
A puha Rama Vajas Íz felét keverjük össze a reszelt sajttal, és őrölt paprikával.
A puha Rama Vajas Íz másik felét morzsoljuk össze a sütőporral és pici sóval elkevert liszttel, majd a tej hozzáadásával gyúrjuk össze. Osszuk három felé a tésztánkat.
Lisztezett felületen nyújtsuk mindegyiket ki 1-2mm vastag téglalapra, majd kenjük meg a reszelt sajtos-margarinos krémmel. Tekerjük fel szorosan, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tésztahengereket csomagoljuk ki, és szeleteljük fel 2mm-es tekercsekre, majd helyezzük ezeket sütőpaprral bélelt sütőlemezre. Előmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. (Vigyázzunk, ne legyen túl sötét, nehogy a paprika megégjen.)
Elkészítés
A puha Rama Vajas Íz felét keverjük össze a reszelt sajttal, és őrölt paprikával.
A puha Rama Vajas Íz másik felét morzsoljuk össze a sütőporral és pici sóval elkevert liszttel, majd a tej hozzáadásával gyúrjuk össze. Osszuk három felé a tésztánkat.
Lisztezett felületen nyújtsuk mindegyiket ki 1-2mm vastag téglalapra, majd kenjük meg a reszelt sajtos-margarinos krémmel. Tekerjük fel szorosan, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tésztahengereket csomagoljuk ki, és szeleteljük fel 2mm-es tekercsekre, majd helyezzük ezeket sütőpaprral bélelt sütőlemezre. Előmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. (Vigyázzunk, ne legyen túl sötét, nehogy a paprika megégjen.)