Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Megérkezett a Knorr Tepsimix
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban

Ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban 

	    
              
              
Ismerd meg népszerű ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 60 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 2 evőkanál Rama Vajas Íz
  • 1 darab sárgarépa
  • 2 csipetnyi cukor
  • 2 darab babérlevél
  • 1 darab fehérrépa
  • 3 evőkanál mandula
  • 3 evőkanál mazsola
  • 4 evőkanál méz
  • 0.5 darab póréhagyma
  • 0.5 darab zeller
  • 1 darab citrom
  • 1 csipetnyi fekete őrölt bors
  • 1 kilogramm ponty
  • 5 dekagramm mézeskalács

Elkészítés

  1. Készítsük elő a pontyot: mossuk meg, vágjuk ki az uszonyait, kopoltyúit és szemeit.

  2. Pucoljuk meg a zöldségeket és tegyük egy nagy lábosba, majd öntsünk rá 5 pohár vizet.

  3. Adjuk hozzá a babérleveleket, borsot és egy csipet cukrot.

  4. A levest főzzük kb. 10 percig. Ezután tegyük bele a halat és főzzük kis lángon kb. 40 percig. Ezután óvatosan vegyük ki a pontyot, tegyük egy tálra, a levest pedig szűrjük le.

  5. Egy kis lábosban olvasszuk fel a margarint és a mézet. Adjuk hozzá a reszelt mézeskalácsot, öntsük hozzá 2 pohár átszűrt levest és forraljuk kis lángon kb. 7 percig. Adjuk hozzá a mazsolát, citromlevet és egy csipet cukrot.

  6. Forrázzuk le a mandulát, húzzuk le a héját, majd adjuk hozzá az elkészített öntethez. A szósszal locsoljuk meg a halat, díszítsük citrommal és petrezselyemmel. Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KARÁCSONY
  • PONTY
  • HAL
  • ZÖLDSÉGEK
  • LENGYEL
	    
            
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025