Ismerd meg népszerű pirított csirkecombok baconnel és salottával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pirított csirkecombok baconnel és salottával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
2 evőkanál olíva olaj
4 darab egész csirkecomb
1 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
12 darab kisebb salotta hagyma
50 gramm bacon
2 darab zellerszár
1 evőkanál kukoricaliszt
50 milliliter tejszín
1 marék friss petrezselyem zöld
Elkészítés
Forrósítsuk fel a sütőt 180°C-ra. Vágjuk ketté, alsó- és felső combokra az egész csirkecombokat. Hámozzuk meg a salotta hagymákat, de hagyjuk őket egészben. Kockázzuk fel a bacont, szeleteljük fel a zellerszárat. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a csirkecombokat rajta. Tegyük egy sütőtálba ezután őket. Pirítsuk meg a bacont és a hagymákat is, majd tegyük a csirke mellé.
Oldjuk fel a leveskockát fél liter vízben. Öntsük a csirkére, majd adjuk hozzá a zellert. Fedjük le a tálat, majd készítsük el a sütőben az ételt 50-60 perc alatt.
Keverjük ki a keményítőt 1-2 ek vízzel, majd keverjük a csirkéhez. Tegyük vissza 5 percre a sütőbe. Tálalás előtt keverjünk még hozzá tejszínt és szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel.
Tipp: Adjunk hozzá más zöldségeket is, pl. répát, pasztinákot, zöldborsót. Esetleg víz helyett oldjuk fel a leveskockát darabolt paradicsom konzervben.
Elkészítés
Forrósítsuk fel a sütőt 180°C-ra. Vágjuk ketté, alsó- és felső combokra az egész csirkecombokat. Hámozzuk meg a salotta hagymákat, de hagyjuk őket egészben. Kockázzuk fel a bacont, szeleteljük fel a zellerszárat. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a csirkecombokat rajta. Tegyük egy sütőtálba ezután őket. Pirítsuk meg a bacont és a hagymákat is, majd tegyük a csirke mellé.
Oldjuk fel a leveskockát fél liter vízben. Öntsük a csirkére, majd adjuk hozzá a zellert. Fedjük le a tálat, majd készítsük el a sütőben az ételt 50-60 perc alatt.
Keverjük ki a keményítőt 1-2 ek vízzel, majd keverjük a csirkéhez. Tegyük vissza 5 percre a sütőbe. Tálalás előtt keverjünk még hozzá tejszínt és szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel.
Tipp: Adjunk hozzá más zöldségeket is, pl. répát, pasztinákot, zöldborsót. Esetleg víz helyett oldjuk fel a leveskockát darabolt paradicsom konzervben.