Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Marhapörkölt

Marhapörkölt 

	    
              
Ismerd meg népszerű marhapörkölt receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a marhapörkölt recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 150 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 80 dekagramm marhalábszár
  • 2 evőkanál sertészsír vagy olaj
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 darab fej hagyma
  • 4 darab fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál Só
  • 1 darab Paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 teáskanál Delikát ételízesítő

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk apróra. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt, pirítsuk meg rajta a hagymát aranysárgára. Ezalatt a marhahúst vágjuk kb. 3 cm-es kockákra.

  2. Adjuk a húst a hagymához.

  3. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ízesítsük 1 tk sóval és erős lángon pirítsuk meg.

  4. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.

  5. Keverjük el, öntsünk rá egy kevés vizet, adjuk hozzá a Delikátot és közepes lángon főzzük fedő nélkül, időnként kevergetve. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le, de ne legyen alatt bő folyadék sem. A vizet mindig pótoljuk, ha szükséges.

  6. Amikor a hús már kezd puhulni, akkor adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát és az őrölt köménymagot is. Főzzük készre. A végén szükség szerint ízesítsük sóval vagy Delikáttal. Tálaljuk tarhonyával, nokedlivel, vagy főtt krumplival és savanyúsággal.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • MARHAPÖRKÖLT
  • HÚS
  • MARHA
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025