Ismerd meg népszerű marhapörkölt receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a marhapörkölt recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
150 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
80 dekagramm marhalábszár
2 evőkanál sertészsír vagy olaj
2 evőkanál fűszerpaprika
2 darab fej hagyma
4 darab fokhagymagerezd
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál Só
1 darab Paradicsom
1 darab zöldpaprika
1 teáskanál Delikát ételízesítő
Elkészítés
A hagymát vágjuk apróra. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt, pirítsuk meg rajta a hagymát aranysárgára. Ezalatt a marhahúst vágjuk kb. 3 cm-es kockákra.
Adjuk a húst a hagymához.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ízesítsük 1 tk sóval és erős lángon pirítsuk meg.
Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
Keverjük el, öntsünk rá egy kevés vizet, adjuk hozzá a Delikátot és közepes lángon főzzük fedő nélkül, időnként kevergetve. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le, de ne legyen alatt bő folyadék sem. A vizet mindig pótoljuk, ha szükséges.
Amikor a hús már kezd puhulni, akkor adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát és az őrölt köménymagot is. Főzzük készre. A végén szükség szerint ízesítsük sóval vagy Delikáttal. Tálaljuk tarhonyával, nokedlivel, vagy főtt krumplival és savanyúsággal.
Elkészítés
A hagymát vágjuk apróra. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt, pirítsuk meg rajta a hagymát aranysárgára. Ezalatt a marhahúst vágjuk kb. 3 cm-es kockákra.
Adjuk a húst a hagymához.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ízesítsük 1 tk sóval és erős lángon pirítsuk meg.
Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
Keverjük el, öntsünk rá egy kevés vizet, adjuk hozzá a Delikátot és közepes lángon főzzük fedő nélkül, időnként kevergetve. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le, de ne legyen alatt bő folyadék sem. A vizet mindig pótoljuk, ha szükséges.
Amikor a hús már kezd puhulni, akkor adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát és az őrölt köménymagot is. Főzzük készre. A végén szükség szerint ízesítsük sóval vagy Delikáttal. Tálaljuk tarhonyával, nokedlivel, vagy főtt krumplival és savanyúsággal.