Ismerd meg népszerű majonézes lencsesaláta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a majonézes lencsesaláta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 csomag lencse
2 darab babérlevél
0,5 szál póréhagyma
1 doboz 12%-os tejföl
1 evőkanál Globus Mustár
3 evőkanál Globus Majonéz
Elkészítés
Előző éjszaka áztassuk be a lencsét, majd sós vízben a babérlevéllel puhára főzzük, kihűtjük.
Apróra vágunk egy fél száll póréhagymát.
Készítük el a mártást. Egy nagy tálba keverjük össze a tejfölt, majonézt és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Az apróra vágott hagymát és lencsét keverjük bele a majonézes mártásba,majd az egészet pihentessük a hütőben 1-2 órát.
Elkészítés
Előző éjszaka áztassuk be a lencsét, majd sós vízben a babérlevéllel puhára főzzük, kihűtjük.
Apróra vágunk egy fél száll póréhagymát.
Készítük el a mártást. Egy nagy tálba keverjük össze a tejfölt, majonézt és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Az apróra vágott hagymát és lencsét keverjük bele a majonézes mártásba,majd az egészet pihentessük a hütőben 1-2 órát.