A meghámozott zöldségeket vágjuk karikára, a vöröshagymát finomra.
A hagymát pirítsuk a margarinon üvegesre, jelentős színváltozás nélkül. Adjuk hozzá a zöldségeket és alacsony lángon, kevergetve pároljuk, további 4-5 percig.
Szórjuk rá a lisztet és a fűszerpaprikát, keverjük el. Röviden pirítsuk (20-30 másodperc), majd öntsük fel bő 1 liter vízzel. Kevergetve forraljuk fel.
Adjuk hozzá a zöldborsót.
Adjuk hozzá a Knorr Erőleves kockát. Fehér cérnával kössük csomóba a petrezselyem zöldet és ½ TV paprikával együtt adjuk a leveshez. Félig lefedve főzzük 10 percig.
Eközben a tojást dolgozzuk el sóval és a liszttel. Szaggassunk kis körömnyi darabokat a levesbe, majd forraljuk további 3-5 percig. Kóstolás után utóízesítsük sóval.
Tálalás előtt a petrezselyem csomót és a TV paprikát vegyük ki a levesből.
Elkészítés
A meghámozott zöldségeket vágjuk karikára, a vöröshagymát finomra.
A hagymát pirítsuk a margarinon üvegesre, jelentős színváltozás nélkül. Adjuk hozzá a zöldségeket és alacsony lángon, kevergetve pároljuk, további 4-5 percig.
Szórjuk rá a lisztet és a fűszerpaprikát, keverjük el. Röviden pirítsuk (20-30 másodperc), majd öntsük fel bő 1 liter vízzel. Kevergetve forraljuk fel.
Adjuk hozzá a zöldborsót.
Adjuk hozzá a Knorr Erőleves kockát. Fehér cérnával kössük csomóba a petrezselyem zöldet és ½ TV paprikával együtt adjuk a leveshez. Félig lefedve főzzük 10 percig.
Eközben a tojást dolgozzuk el sóval és a liszttel. Szaggassunk kis körömnyi darabokat a levesbe, majd forraljuk további 3-5 percig. Kóstolás után utóízesítsük sóval.
Tálalás előtt a petrezselyem csomót és a TV paprikát vegyük ki a levesből.