Márton napi töltött libanyak libamájas töltelékkel
Ismerd meg népszerű Márton napi töltött libanyak libamájas töltelékkel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Márton napi töltött libanyak libamájas töltelékkel recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
2 evőkanál Rama Vajas Íz
1 dl víz
1 darab vöröshagyma
1 darab tojás
1 teáskanál bors
10 dekagramm szalonna
1 csipetnyi szerecsendió
1 darab zsemle
1 teáskanál Globus Mustár
20 dekagramm libamáj
4 darab libanyakbőr
10 dekagramm libahús
Elkészítés
A libamájat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük. Kivesszük és ha egy kicsit hűlt a szalonnával, a főtt libahússal és a kifacsart zsemlével, amit előtte 1.5 dl vízben áztattunk, apró lyukú húsdarálón ledaráljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és 1 kanál margarinon üvegesre pirítjuk. Ha egy kicsit hűlt, a darált masszához adjuk. Hozzákeverjük a tojást és a mustárt. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával és a reszelt szerecsendióval. A libanyakbőr egyik felét összetűzzük fogpiszkálóval és a masszával megtöltjük őket. A másik végét is betűzzük.
1 kanál margarinnal kikent tepsibe rakjuk, lefedjük fóliával és 160 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Elkészítés
A libamájat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük. Kivesszük és ha egy kicsit hűlt a szalonnával, a főtt libahússal és a kifacsart zsemlével, amit előtte 1.5 dl vízben áztattunk, apró lyukú húsdarálón ledaráljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és 1 kanál margarinon üvegesre pirítjuk. Ha egy kicsit hűlt, a darált masszához adjuk. Hozzákeverjük a tojást és a mustárt. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával és a reszelt szerecsendióval. A libanyakbőr egyik felét összetűzzük fogpiszkálóval és a masszával megtöltjük őket. A másik végét is betűzzük.
1 kanál margarinnal kikent tepsibe rakjuk, lefedjük fóliával és 160 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Levesszük a fóliát és megpirítjuk.