Ismerd meg népszerű lengyel húsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lengyel húsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 evőkanál Rama Vajas Íz
1 darab vöröshagyma
2 darab tojás
250 milliliter tej
7 evőkanál liszt
1 csipetnyi só, bors
0.5 kilogramm főtt leveshús
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet, tojást és 10 dkg olvasztott margarint. Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Ízesítsük egy csipet sóval és hagyjuk pihenni 10 percig. Ezután süssünk palacsintákat a tésztából.
Dinszteljük meg egy kis margarinon a megpucolt és a szeletekre vágott hagymát, adjuk hozzá a leveshúst és keverjük össze.
A húst a hagymával daráljuk le húsdarálón.
Adjunk a töltelékhez egy kis borsot és 2 gerezd lereszelt fokhagymát.
Töltsük meg a palacsintákat a töltelékkel, majd tekerjük össze.
Olvasztott margarinon pirítsuk meg a palacsinták mindkét oldalát. Tálaljuk forró húslevessel vagy paradicsomlevessel.
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet, tojást és 10 dkg olvasztott margarint. Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Ízesítsük egy csipet sóval és hagyjuk pihenni 10 percig. Ezután süssünk palacsintákat a tésztából.
Dinszteljük meg egy kis margarinon a megpucolt és a szeletekre vágott hagymát, adjuk hozzá a leveshúst és keverjük össze.
A húst a hagymával daráljuk le húsdarálón.
Adjunk a töltelékhez egy kis borsot és 2 gerezd lereszelt fokhagymát.
Töltsük meg a palacsintákat a töltelékkel, majd tekerjük össze.
Olvasztott margarinon pirítsuk meg a palacsinták mindkét oldalát. Tálaljuk forró húslevessel vagy paradicsomlevessel.