Ismerd meg népszerű kókuszos, chilis rák receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kókuszos, chilis rák recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab fokhagyma gerezd
0 darab 2-3 cm friss gyömbér
1 darab piros chilipaprika
1 evőkanál koriander vagy petrezselyemzöld
400 gramm tisztított garnélarák, közepes méretű
1 darab lime
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
0 darab kókusztej
4 evőkanál szezám vagy más növényi olaj
Elkészítés
Vágjuk nagyon finomra, vagy reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért. Vágjuk nagyon picire a chili paprikát. Aprítsuk finomra a koriander zöldet. Reszeljük le a héját és csavarjuk ki a lime levét.
Forrósítsunk föl olajat egy wokban, vagy egy széles serpenyőben. Pirítsuk a chilit és a rákot 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsuk további 2-3 percig. Adjuk hozzá a kókusztejet és a zöldségleves kockát, hozzuk forrásba és főzzük további 2-3 percig.
Majd adjuk hozzá a lime héját és a levét és főzzük további 1-2 percig. Tálaljuk jázmin, vagy basmati rizzsel. Szórjuk meg a koriander zölddel.
Elkészítés
Vágjuk nagyon finomra, vagy reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért. Vágjuk nagyon picire a chili paprikát. Aprítsuk finomra a koriander zöldet. Reszeljük le a héját és csavarjuk ki a lime levét.
Forrósítsunk föl olajat egy wokban, vagy egy széles serpenyőben. Pirítsuk a chilit és a rákot 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsuk további 2-3 percig. Adjuk hozzá a kókusztejet és a zöldségleves kockát, hozzuk forrásba és főzzük további 2-3 percig.
Majd adjuk hozzá a lime héját és a levét és főzzük további 1-2 percig. Tálaljuk jázmin, vagy basmati rizzsel. Szórjuk meg a koriander zölddel.