Ismerd meg népszerű joghurtos-zelleres pác receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a joghurtos-zelleres pác recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
5 perc
4 fő
Könnyű
600-800g húshoz
1 darab kis pohár joghurt
100 milliliter tej
1 evőkanál Globus Mustár
1 evőkanál méz
3 darab angolzeller szár
2 darab fokhagymagerezd
1 csapott teáskanál őrölt fehérbors
16 gramm só
Elkészítés
A zellerszárat szeleteljük fel, a meghámozott fokhagymát roppantsuk meg késlappal. Öntsük fel a tejjel és lassú tűzön, kevergetve forraljuk be a felére. A forró tejhez keverjük hozzá a mézet, fehérborsot. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!
A joghurtot és a mustárt keverjük simára, adjuk hozzá a fűszeres tejet.
Kenjük be vele a húst, és fóliával lefedve 2 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
Sütés előtt ujjainkkal húzzuk a hússzeletekről a pácot.
Elkészítés
A zellerszárat szeleteljük fel, a meghámozott fokhagymát roppantsuk meg késlappal. Öntsük fel a tejjel és lassú tűzön, kevergetve forraljuk be a felére. A forró tejhez keverjük hozzá a mézet, fehérborsot. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!
A joghurtot és a mustárt keverjük simára, adjuk hozzá a fűszeres tejet.
Kenjük be vele a húst, és fóliával lefedve 2 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
Sütés előtt ujjainkkal húzzuk a hússzeletekről a pácot.