Ismerd meg népszerű illatos báránytagine receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a illatos báránytagine recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Tálaljuk kuszkusszal, vagy bulgurral. Adhatunk hozzá sóban eltett citromot, szárított gyümölcsöket, vagy olívát is.
Elkészítés
A felkockázott húst barnítsuk le egy forró serpenyőben egy kis olíva olajon. Tegyük félre. Aprítsuk fel a hagymát, áztassuk be langymeleg vízbe az aszalt szilvát. Aprítsuk finomra a fokhagymát. Egy lábasban pirítsuk meg olíva olajon a hagymát és a fokhagymát 3-4 perc alatt.
Adjuk hozzá a mézet és pirítsuk további 3-4 percig. Majd adjuk hozzá a leveskockát és a száraz fűszereket. Adjuk hozzá a bárányt és öntsük föl fél liter vízzel.
Hozzuk forrásba, vegyük lejjebb a hőt, fedjük le és főzzük másfél órát. Időnként ellenőrizzük, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. A főzés végén adjuk hozzá a beáztatott szilvákat. Főzzük még pár percig, majd tálaljuk friss koriander zölddel megszórva.