Ismerd meg népszerű hamburger fokhagymás-tárkonyos majonézzel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hamburger fokhagymás-tárkonyos majonézzel recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 min.
4 People
Könnyű
Hozzávalók
0 darab paradicsom
2 darab édesburgonya
600 gramm darált marhahús
4 darab hamburgerzsemle
0 darab pár levél római saláta
1 evőkanál friss tárkony
1 pár csepp ecet
2 darab fokhagyma gerezd
200 milliliter Hellmann's Real majonéz
só, bors, olaj
Elkészítés
Keverjük össze a majonézt a finomra vágott tárkonnyal és a lereszelt fokhagymával. Szeleteljük fel a fokhagymát. Vágjuk a megmosott édesburgonyákat vastag hasábokra, majd szórjuk meg sóval, borssal és forgassuk meg olíva olajban. Süssük meg a sütőben őket 20 perc alatt 220 °C-on.
Forrósítsuk fel a grillt, vagy egy nehéz aljú nagyobb serpenyőt. Ízesítsük a darált húst kevés sóval és borssal. Formázzunk burgereket belőlük. Süssük egyik oldalukat 3 percig, majd a másikat 4-7 percig ízlésünknek megfelelően.
Tálaljuk a burgereket hamburgerzsömlében egy-egy szép salátalevéllel és a paradicsom szeletekkel. Kínáljuk mellé a tárkonyos-fokhagymás majonézt és a sült édesburgonya hasábokat.
Elkészítés
Keverjük össze a majonézt a finomra vágott tárkonnyal és a lereszelt fokhagymával. Szeleteljük fel a fokhagymát. Vágjuk a megmosott édesburgonyákat vastag hasábokra, majd szórjuk meg sóval, borssal és forgassuk meg olíva olajban. Süssük meg a sütőben őket 20 perc alatt 220 °C-on.
Forrósítsuk fel a grillt, vagy egy nehéz aljú nagyobb serpenyőt. Ízesítsük a darált húst kevés sóval és borssal. Formázzunk burgereket belőlük. Süssük egyik oldalukat 3 percig, majd a másikat 4-7 percig ízlésünknek megfelelően.
Tálaljuk a burgereket hamburgerzsömlében egy-egy szép salátalevéllel és a paradicsom szeletekkel. Kínáljuk mellé a tárkonyos-fokhagymás majonézt és a sült édesburgonya hasábokat.