Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Grillezett saslik rákkal és ananásszal, kapros salsával

Grillezett saslik rákkal és ananásszal, kapros salsával 

	    
              
Ha fából készült nyársakat használunk, akkor áztassuk be őket használat előtt vízbe. 
  • 40 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 24 darab nyers, pucolt rák
  • 4 ek Hellmann's Édes Chili szósz
  • 1 tk grill fűszerkeerék
  • 300 gramm ananász
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 3 darab Paradicsom
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 darab fokhagymagerezd
  • 1 csokor koriander zöld
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

  1. A hagymát és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és koriandert, és a leszűrt kapribogyót. Végül adjunk hozzá 2-3 kanál olíva olajat és édes chili szószt Jól keverjük össze, majd tegyük hűtőbe felhasználásig.

  2. Az ananászt és a paprikát vágjuk kb. 3 cm-es darabokra. Helyezzük egy keverőtálba és adjuk hozzá a rákokat is. Ízesítsük citromlével, 2-2 evőkanál ketchuppal és olíva olajjal, illetve a Knorr fűszerkeverékkel. Jól keverjük össze és felváltva húzzuk fel őket a beáztatott fa nyársakra.

  3. Helyezzük a grillre, vagy grillserpenyőre és süssük mindkét oldalukat 2-3 percig. Tálaljuk a salsával.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • BRUNCH
  • VACSORA
  • GRILL
  • GRILL RECEPTEK
  • RÁK
  • PÁCOLT
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025