Grillezett saslik rákkal és ananásszal, kapros salsával
Ha fából készült nyársakat használunk, akkor áztassuk be őket használat előtt vízbe.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
24 darab nyers, pucolt rák
4 ek Hellmann's Édes Chili szósz
1 tk grill fűszerkeerék
300 gramm ananász
1 darab piros kaliforniai paprika
3 darab Paradicsom
2 evőkanál kapribogyó
1 darab lilahagyma
1 darab fokhagymagerezd
1 csokor koriander zöld
1 citrom leve
4 evőkanál olíva olaj
Elkészítés
A hagymát és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és koriandert, és a leszűrt kapribogyót. Végül adjunk hozzá 2-3 kanál olíva olajat és édes chili szószt Jól keverjük össze, majd tegyük hűtőbe felhasználásig.
Az ananászt és a paprikát vágjuk kb. 3 cm-es darabokra. Helyezzük egy keverőtálba és adjuk hozzá a rákokat is. Ízesítsük citromlével, 2-2 evőkanál ketchuppal és olíva olajjal, illetve a Knorr fűszerkeverékkel. Jól keverjük össze és felváltva húzzuk fel őket a beáztatott fa nyársakra.
Helyezzük a grillre, vagy grillserpenyőre és süssük mindkét oldalukat 2-3 percig. Tálaljuk a salsával.
Elkészítés
A hagymát és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és koriandert, és a leszűrt kapribogyót. Végül adjunk hozzá 2-3 kanál olíva olajat és édes chili szószt Jól keverjük össze, majd tegyük hűtőbe felhasználásig.
Az ananászt és a paprikát vágjuk kb. 3 cm-es darabokra. Helyezzük egy keverőtálba és adjuk hozzá a rákokat is. Ízesítsük citromlével, 2-2 evőkanál ketchuppal és olíva olajjal, illetve a Knorr fűszerkeverékkel. Jól keverjük össze és felváltva húzzuk fel őket a beáztatott fa nyársakra.
Helyezzük a grillre, vagy grillserpenyőre és süssük mindkét oldalukat 2-3 percig. Tálaljuk a salsával.