Ismerd meg népszerű borjúdió magyaros libamájjal töltve receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a borjúdió magyaros libamájjal töltve recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
80 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 evőkanál Rama Vajas Íz
1 teáskanál kakukkfű
2 darab paradicsom
1 darab vöröshagyma
1 teáskanál majoránna
3 darab paprika
1 teáskanál őrölt pirospaprika
30 dekagramm hízott libamáj
70 dekagramm borjódió
Elkészítés
A borjúhús szeleteket egy hegyes késsel felszúrjuk úgy, hogy egy téglalap alakú üreg legyen a belseje. Megszórjuk a kakukkfűvel, sóval és borssal, majd félretesszük amíg elkészítjük a májat. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, majd fele margarinon megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott zöld paprikát és a paradicsomot, vagy a lecsót.
Megszórjuk a majorannával és az őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a felszeletelt hízott libamájat.
Egy kicsit hűlni hagyjuk és megtöltjük a borjúdió szeleteket. Hústűvel betűzzük a húsok végét. A maradék margarinnal kikent sütőedénybe tesszük, 1 – 1.5 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és legalább 60 percig sütjük 170 C fokos sütőben. Levesszük a fóliát, és még 5-8 percig pirítjuk.
Elkészítés
A borjúhús szeleteket egy hegyes késsel felszúrjuk úgy, hogy egy téglalap alakú üreg legyen a belseje. Megszórjuk a kakukkfűvel, sóval és borssal, majd félretesszük amíg elkészítjük a májat. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, majd fele margarinon megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott zöld paprikát és a paradicsomot, vagy a lecsót.
Megszórjuk a majorannával és az őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a felszeletelt hízott libamájat.
Egy kicsit hűlni hagyjuk és megtöltjük a borjúdió szeleteket. Hústűvel betűzzük a húsok végét. A maradék margarinnal kikent sütőedénybe tesszük, 1 – 1.5 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és legalább 60 percig sütjük 170 C fokos sütőben. Levesszük a fóliát, és még 5-8 percig pirítjuk.