Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Az én karácsonyi beiglim 

	    
              
Ismerd meg népszerű az én karácsonyi bejglim receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az én karácsonyi bejglim recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 180 perc
  • 1 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 56 dekagramm finomliszt
  • 21 dekagramm Ráma
  • 2 dekagramm élesztő
  • 3 dekagramm cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csipetnyi só
  • 2 darab tojássárgája

A diótöltelékhez

  • 25 dekagramm porcukor
  • 30 dekagramm darált dió
  • 1.5 darab reszelt alma
  • 10 dekagramm apróra vágott birsalmasajt
  • 5 dekagramm mazsola
  • 5 dekagramm sárgabarcklekvár

A máktöltelékhez

  • 2.5 dl tej
  • 30 dekagramm darált mák
  • 25 dekagramm porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dekagramm mazsola
  • 2 evőkanál nagyon apróra vágott ananászbefőtt
  • 1 csipetnyi só
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg

A tészta nyújtásához

  • 1 darab liszt

A tetejére

  • 2 darab tojásfehérje

Elkészítés

  1. A lisztet a Ramával elmorzsolom. Az élesztőt a cukorral együtt 1 dl tejben elkeverem, majd 5 percnyi várakozás után hozzáöntöm a Ramás liszthez. Megsózom, a tojások sárgáját is hozzáadom, majd jól összedolgozom. Ha már sima, belisztezett deszkán 4 kis cipóra osztom. Tetejüket is belisztezve konyharuhával letakarom, és a duplájára kelesztem. A diótöltelékhez a cukrot fél deci vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, meg a sárgabaracklekvárral összekeverem. A máktöltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát, a vaníliás cukrot, a lecsöpögtetett ananászbefőttet, a sót és a fűszereket. Éppen csak egyet forralok rajta, máris leveszem a tűzről, és hagyom kihűlni. A megkelt tésztát belisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtom, és rákenem a töltelékeket, (két diós és két mákos rúd lesz belőle). A tésztát szorosan feltekerem, végeit úgy nyomom össze, nehogy a töltelék kifolyjon. A beigliket egymástól 3 centi távolságra sütőlemezre fektetem. Felvert tojásfehérjével megkenem a tetejüket, majd hideg helyen 1 órát hagyom pihenni. Ezután újból megkenem tojásfehérjével, és fél órányi várakozás után az előmelegített, forró sütőben szép barnáspirosra sütöm. Csak akkor veszem le a sütőlemezről, ha már teljesen kihűlt, majd folpackba csomagolva, hűvös, száraz helyen tárolom. Akár már három héttel karácsony előtt elkészíthető.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • KARÁCSONY
  • DESSZERT
  • TEJ
  • VAJ
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025