Rozmaringos, fehérboros pác sültekhez
Ismerd meg népszerű rozmaringos, fehérboros pác sültekhez receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a rozmaringos, fehérboros pác sültekhez recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
20Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 1 evőkanál Globus Mustár
- 50 milliliter olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 darab rozmaing ág (10 cm)
- 100 milliliter fehér bor
- 1 darab fél citrom
Elkészítési mód
- A rozmaring ágakról húzzuk le a leveleket, a fél citromról vékonyan (csak a sárga részt) vágjuk le a héjat (nem baj, ha kisebb darabokban sikerül).
- Adjuk a borhoz a rozmaringot és a citromhéjat, alacsony lángon forraljuk be a felére. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Keverjük el a mustárt az olajjal, ½ citrom levével és a durvára vágott petrezselyemzölddel (a szárat is használjuk fel ne csak a leveleket).
- Kenjük be vele a húst. Fóliával lefedve legalább 4 órán keresztül - akár egy egész éjszakán át - pácoljuk a hűtőben. Sütés előtt a rozmaringot, citromhéjat és petrezselymet távolítsuk el a hús felszínéről.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet