Thai csípős-savanyú pác
Ismerd meg népszerű thai csípős-savanyú pác receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a thai csípős-savanyú pác recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
1Person
Preparation time
5Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 1 evőkanál Globus Mustár
- 1 csokor korianderzöld
- 2 darab lime leve
- 2 dl csirke alaplé
- 50 milliliter olaj
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 teáskanál halszósz (elhagyható)
- 5 gramm szárított shitake gomba
- 1 darab chilipaprika
- 1 darab gyömbér (3cm)
Elkészítési mód
- Vágjuk a gyömbért szeletekre, a shiitake gombát negyedekbe. A chilit magozzuk ki, majd vágjuk csíkokra. Öntsük fel az alaplével és lassú tűzön forraljuk be felére.
- A korianderleveleket vágjuk durvára.
- Keverjük össze a mustárt az olajokkal, adjuk hozzá a koriander levelet, a fűszeres alaplevet.
- Kenjük be vele a húst, és fóliával lefedve 2-3 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
- Sütés előtt ujjainkkal húzzuk a hússzeletekről a pácot.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet