Ismerd meg népszerű sajtos rúd receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sajtos rúd recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
8 fő
Könnyű
a tésztához (kb. 50db sajtos rúdhoz)
250 gramm liszt
125 gramm Rama Vajas Íz
0.5 kiskanál só
1 késhegy őrölt pirospaprika
250 gramm reszelt sajt
1 evőkanál tejföl
A kenéshez
1 darab tojás
A szóráshoz
20 gramm reszelt sajt
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A lisztet szitáljuk bele egy nagyobb tálba. Morzsoljuk el a Rama Vajas Ízzel. Adjuk hozzá a sót, piros paprikát, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd gyúrjuk össze. Ha nem állna össze, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt.
Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett asztalon ujjnyi vastagságúra. Vágjuk fel csíkokra, kenjük le tojással, és szórjuk meg ízlés szerint kevés reszelt sajttal.
Helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és előmelegített sütőben süssük 15-20 percig, amíg szép piros nem lesz.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A lisztet szitáljuk bele egy nagyobb tálba. Morzsoljuk el a Rama Vajas Ízzel. Adjuk hozzá a sót, piros paprikát, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd gyúrjuk össze. Ha nem állna össze, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt.
Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett asztalon ujjnyi vastagságúra. Vágjuk fel csíkokra, kenjük le tojással, és szórjuk meg ízlés szerint kevés reszelt sajttal.
Helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és előmelegített sütőben süssük 15-20 percig, amíg szép piros nem lesz.