Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Spenótos papucs

Spenótos papucs 

	    
              
Ismerd meg népszerű spenótos papucs receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenótos papucs recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 120 perc
  • 6 fő
  • Könnyű 

a tésztához (20 db-hoz)

  • 25 dekagramm Rama Vajas Íz
  • 30 dekagramm liszt
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegy bors
  • 5 dekagramm reszelt sajt

A töltelékhez

  • 20 dekagramm spenót (friss vagy fagyasztott)
  • 10 dekagramm ricotta túró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegy só
  • 1 késhegy bors

Elkészítés

  1. Az összes liszt mennyiségéből 5 dkg-ot összegyúrunk 20 dkg Ramaval (ez lesz a margarinos rész a tésztába). A többi tészta hozzávalóból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük.

  2. Ha a tészta már nyújtható, egyenlő szárú kereszt alakúra nyújtjuk, közepére helyezzük a téglalappá formázott margarinos részt, ráhajtogatjuk a kereszt szárait, és téglalap alakúra nyújtjuk.

  3. Ezután jöhet a hajtogatás. A tésztát képzeletben három egyenlő részre osztjuk, majd behajtjuk egymásra a tészta két-két oldalát. 20 perces pihenőkkel ezt még kétszer megismételjük. Minden hajtogatás előtt el kell forgatni a tésztát és téglalap alakúra nyújtani. A hajtogatások után még egyszer pihentetjük, ezután nyújtható lesz.

  4. A pihentetések alatt elkészítjük a spenótos tölteléket. A friss spenótról eltávolítjuk a szárát. Egy kávéskanálnyi Rama-n megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenót leveleket (nem kell összevágni). Ha lepirult, megfonnyadt, lehűtjük, majd hozzákeverjük a túrót és befűszerezzük. A mirelit spenótot csak fel kell olvasztani és úgy lepirítani a fokhagymán. Az elkészítés ezután ugyanaz, mint a friss spenót leveleknél.

  5. Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 milliméter vastagra, majd kb. 5x5 centiméteres négyzetekre vágjuk, megtöltjük a spenótos töltelékkel. A tészta két szemben lévő csücskét egymásra hajtjuk, lekenjük tojással a papucsokat, majd 200 fokon sütőpapírral bélelt tepsin halvány barnára sütjük.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • BRUNCH
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK
  • SÜTEMÉNY
  • PÉKSÜTEMÉNYEK
  • ZÖLDSÉGEK
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025