Ismerd meg népszerű spenótos papucs receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenótos papucs recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
120 perc
6 fő
Könnyű
a tésztához (20 db-hoz)
25 dekagramm Rama Vajas Íz
30 dekagramm liszt
1.5 dl víz
1 evőkanál ecet
1 teáskanál só
1 késhegy bors
5 dekagramm reszelt sajt
A töltelékhez
20 dekagramm spenót (friss vagy fagyasztott)
10 dekagramm ricotta túró
1 gerezd fokhagyma
1 késhegy só
1 késhegy bors
Elkészítés
Az összes liszt mennyiségéből 5 dkg-ot összegyúrunk 20 dkg Ramaval (ez lesz a margarinos rész a tésztába). A többi tészta hozzávalóból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük.
Ha a tészta már nyújtható, egyenlő szárú kereszt alakúra nyújtjuk, közepére helyezzük a téglalappá formázott margarinos részt, ráhajtogatjuk a kereszt szárait, és téglalap alakúra nyújtjuk.
Ezután jöhet a hajtogatás. A tésztát képzeletben három egyenlő részre osztjuk, majd behajtjuk egymásra a tészta két-két oldalát. 20 perces pihenőkkel ezt még kétszer megismételjük. Minden hajtogatás előtt el kell forgatni a tésztát és téglalap alakúra nyújtani. A hajtogatások után még egyszer pihentetjük, ezután nyújtható lesz.
A pihentetések alatt elkészítjük a spenótos tölteléket. A friss spenótról eltávolítjuk a szárát. Egy kávéskanálnyi Rama-n megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenót leveleket (nem kell összevágni). Ha lepirult, megfonnyadt, lehűtjük, majd hozzákeverjük a túrót és befűszerezzük. A mirelit spenótot csak fel kell olvasztani és úgy lepirítani a fokhagymán. Az elkészítés ezután ugyanaz, mint a friss spenót leveleknél.
Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 milliméter vastagra, majd kb. 5x5 centiméteres négyzetekre vágjuk, megtöltjük a spenótos töltelékkel. A tészta két szemben lévő csücskét egymásra hajtjuk, lekenjük tojással a papucsokat, majd 200 fokon sütőpapírral bélelt tepsin halvány barnára sütjük.
Elkészítés
Az összes liszt mennyiségéből 5 dkg-ot összegyúrunk 20 dkg Ramaval (ez lesz a margarinos rész a tésztába). A többi tészta hozzávalóból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük.
Ha a tészta már nyújtható, egyenlő szárú kereszt alakúra nyújtjuk, közepére helyezzük a téglalappá formázott margarinos részt, ráhajtogatjuk a kereszt szárait, és téglalap alakúra nyújtjuk.
Ezután jöhet a hajtogatás. A tésztát képzeletben három egyenlő részre osztjuk, majd behajtjuk egymásra a tészta két-két oldalát. 20 perces pihenőkkel ezt még kétszer megismételjük. Minden hajtogatás előtt el kell forgatni a tésztát és téglalap alakúra nyújtani. A hajtogatások után még egyszer pihentetjük, ezután nyújtható lesz.
A pihentetések alatt elkészítjük a spenótos tölteléket. A friss spenótról eltávolítjuk a szárát. Egy kávéskanálnyi Rama-n megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenót leveleket (nem kell összevágni). Ha lepirult, megfonnyadt, lehűtjük, majd hozzákeverjük a túrót és befűszerezzük. A mirelit spenótot csak fel kell olvasztani és úgy lepirítani a fokhagymán. Az elkészítés ezután ugyanaz, mint a friss spenót leveleknél.
Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 milliméter vastagra, majd kb. 5x5 centiméteres négyzetekre vágjuk, megtöltjük a spenótos töltelékkel. A tészta két szemben lévő csücskét egymásra hajtjuk, lekenjük tojással a papucsokat, majd 200 fokon sütőpapírral bélelt tepsin halvány barnára sütjük.