Ismerd meg népszerű amaránt saláta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az amaránt saláta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
32 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
200 gramm amaránt
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csokor apróra vágott petrezselyem
1 darab citrom leve és héja
1 darab kis kígyó uborka
1 darab piros kaliforniai paprika
1 darab nagyobb lilahagyma
250 gramm sárga paradicsom
Elkészítés
Főzzük meg az amarántot a csomagolásán található instrukciók szerint. Szűrjük le és folyó hideg vízzel hűtsük le. Majd tegyük félre.
Keverjük össze az olívaolajat a fokhagymával és petrezselyemmel, a citrom levével és a reszelt héjával.
Helyezzük egy salátás tálban a megtisztított felvágott zöldségeket, keverjük össze az amaránttal és az elkészített öntettel. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
Séf tipp: Igazán kíváló köretként fogyasztva füstölt hal vagy sajt mellé.
Elkészítés
Főzzük meg az amarántot a csomagolásán található instrukciók szerint. Szűrjük le és folyó hideg vízzel hűtsük le. Majd tegyük félre.
Keverjük össze az olívaolajat a fokhagymával és petrezselyemmel, a citrom levével és a reszelt héjával.
Helyezzük egy salátás tálban a megtisztított felvágott zöldségeket, keverjük össze az amaránttal és az elkészített öntettel. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
Séf tipp: Igazán kíváló köretként fogyasztva füstölt hal vagy sajt mellé.