Ismerd meg népszerű édesburgonya pizza receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az édesburgonya pizza recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
80 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
7 gramm instant élesztő
500 gramm Liszt
200 gramm édesburgonya
60 milliliter extra szűz olíva olaj
250 gramm gomba
1 darab vöröshagyma
300 gramm spenót
150 gramm gorgonzola sajt
80 gramm rukkola
80 gramm aprított dió
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a lisztet, az instant élesztőt és a megfőtt, összetört édesburgonyát. Ízlés szerint ízesítsük sóval, majd kezdjük el összegyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá az extra szűz olíva olajat is. A tésztát körülbelül 15 percig gyúrjuk egy nagy gombóccá, majd 4 felé osszuk szét és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.
Eközben egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát. Majd adjuk hozzá a megmosott spenót leveleket és főzzük tovább, amíg a spenót meg nem puhul. Ha a zöldségek levet eresztettek, szűrjük le a keveréket.
A megkelt tésztagombócokat nyújtsuk pizza formává és tegyük sütőpapírral bélelt tepsikbe. Ezután hagyjuk kelni újabb 10 percig. A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
A pizzatésztát borítsuk be a spenótos, gombás keverékkel és morzsoljunk a tetejére egy kevés gorgonzola sajtot.
A pizzákat 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész pizzákat friss rukkolával és pirított dióval gazdagíthatjuk.
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a lisztet, az instant élesztőt és a megfőtt, összetört édesburgonyát. Ízlés szerint ízesítsük sóval, majd kezdjük el összegyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá az extra szűz olíva olajat is. A tésztát körülbelül 15 percig gyúrjuk egy nagy gombóccá, majd 4 felé osszuk szét és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.
Eközben egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát. Majd adjuk hozzá a megmosott spenót leveleket és főzzük tovább, amíg a spenót meg nem puhul. Ha a zöldségek levet eresztettek, szűrjük le a keveréket.
A megkelt tésztagombócokat nyújtsuk pizza formává és tegyük sütőpapírral bélelt tepsikbe. Ezután hagyjuk kelni újabb 10 percig. A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
A pizzatésztát borítsuk be a spenótos, gombás keverékkel és morzsoljunk a tetejére egy kevés gorgonzola sajtot.
A pizzákat 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész pizzákat friss rukkolával és pirított dióval gazdagíthatjuk.