Édesburgonya pizza spenóttal és gorgonzolával
Ismerd meg népszerű édesburgonya pizza receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az édesburgonya pizza recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
80Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 7 gramm instant élesztő
- 500 gramm Liszt
- 200 gramm édesburgonya
- 60 milliliter extra szűz olíva olaj
- 250 gramm gomba
- 1 darab vöröshagyma
- 300 gramm spenót
- 150 gramm gorgonzola sajt
- 80 gramm rukkola
- 80 gramm aprított dió
Elkészítési mód
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, az instant élesztőt és a megfőtt, összetört édesburgonyát. Ízlés szerint ízesítsük sóval, majd kezdjük el összegyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá az extra szűz olíva olajat is. A tésztát körülbelül 15 percig gyúrjuk egy nagy gombóccá, majd 4 felé osszuk szét és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.
- Eközben egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát. Majd adjuk hozzá a megmosott spenót leveleket és főzzük tovább, amíg a spenót meg nem puhul. Ha a zöldségek levet eresztettek, szűrjük le a keveréket.
- A megkelt tésztagombócokat nyújtsuk pizza formává és tegyük sütőpapírral bélelt tepsikbe. Ezután hagyjuk kelni újabb 10 percig. A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
- A pizzatésztát borítsuk be a spenótos, gombás keverékkel és morzsoljunk a tetejére egy kevés gorgonzola sajtot.
- A pizzákat 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész pizzákat friss rukkolával és pirított dióval gazdagíthatjuk.
Tápérték
- Vegetáriánus
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet