Édesburgonyás fekete babos pásztorpite
Ismerd meg népszerű édesburgonyás fekete babos pásztorpite receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az édesburgonyás fekete babos pásztorpite recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
145Perc
Könnyű
Hozzávalók
- Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 0,5 evőkanál olívaolaj
- 0,5 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 150 gramm felszeletelt gesztenyegomba
- 400 gramm konzerv fekete teknősbab öblítve és szárítva
- 400 gramm szárított vörös bab
- 400 gramm konzerv aprított paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 darab Knorr zöldségleves alaplé
- 600 gramm édesburgonya
- A szakács tippje:
- 1 marék Tálalja kevés zöld zöldséggel
Elkészítési mód
- Tisztítsa meg és kockázza fel az édesburgonyát majd tegye fel sós vízbe főni. Körülbelül 25-30 percig fő. A puha édesburgonyát ha elkészült szűrje le és tegye félre.
- Közepes lángon olívaolajon pirítsa a hagymát és a fokhagymát, körülbelül 5 percig. A megpuhult hagymához adja hozzá a paprikát és a köményt, pirítsa együtt legalább 2-3 percig, mielőtt hozzáadja a gombát.
- Adja hozzá a konzervbabot és nagy lángon pirítsa további 5 percig. Ezután öntse az ételhez a konzervparadicsomot, a paradicsompürét, a lime levet, a feketeborsot és a Knorr zöldségleves alaplevet. Alaposan keverje át az egészet.
- A kihűlt édesburgonyát törje össze krumplinyomó segítségével.
- Az elkészült ragut kanalazza egy tűzálló edénybe, majd rétegezze rá az édesburgonyapürét. Végül tegye a pitét a sütőbe 20-25 percre, míg a burgonya a tetején ropogóssá nem válik.
Tápérték
- Vegán
- Vegetáriánus
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet