Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Sütőtökös pite

Sütőtökös pite 

	    
              
Ismerd meg népszerű sütőtökös pite receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sütőtökös pite recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 120 perc
  • 6 fő
  • Könnyű 

A tésztához

  • 250 gramm liszt
  • 125 gramm Rama Vajas Íz
  • 1 csipetnyi só
  • 60 gramm porcukor
  • 1 darab tojás
  • 0 kevés tej vagy tejföl az összeállításhoz

A töltelékhez

  • 1 darab tojás
  • 120 gramm cukor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.5 kiskanál őrölt gyömbér
  • 0 csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • 1 csipetnyi só
  • 220 gramm sütőtökpüré
  • 100 milliliter habtejszín

A tálaláshoz

  • 200 milliliter habtejszín

Elkészítés

  1. A sütőtököt vágjuk cikkekre és 200°C-os sütőben süssük puhára, majd hagyjuk kihűlni.

  2. A pitetésztához a lisztet, porcukrot és sót szitáljuk egy nagyobb tálba. Dobjuk bele a kockára vágott hideg Rama Vajas Ízt, és morzsoljuk gyorsan össze. A tojást keverjük össze a kevés (negyed deciliter) tejszínnel és öntsük a tésztához. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva legalább fél órára tegyük hűtőbe.

  3. Ha letelt a tészta pihenőideje, vegyük ki. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, és a nyújtófa segítségével helyezzük az enyhén kivajazott piteformába. Tegyük vissza a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. A sütőt melegítsük elő 220°C-ra.

  4. A töltelékhez a kihűlt sült sütőtököt nyomkodjuk pépesre és simára egy villával, vagy krumplinyomóval. Keverjük hozzá a fűszereket, cukrot és a tojással elkevert tejszínt, majd vegyük ki a hűtőből a pitetésztát, és öntsük bele a tölteléket.

  5. A 220°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük további 45-55 percig. Ha kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • TÉSZTA
  • PITÉK
  • ZÖLDSÉGEK
  • SÜTŐTÖK ÉS TÖK
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025