Sütőtökös pite
Ismerd meg népszerű sütőtökös pite receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sütőtökös pite recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
120Perc
Könnyű
Hozzávalók
- A tésztához
- 250 gramm liszt
- 125 gramm Rama Vajas Íz
- 1 csipetnyi só
- 60 gramm porcukor
- 1 darab tojás
- 0 kevés tej vagy tejföl az összeállításhoz
- A töltelékhez
- 1 darab tojás
- 120 gramm cukor
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 0.5 kiskanál őrölt gyömbér
- 0 csipetnyi őrölt szegfűszeg
- 1 csipetnyi só
- 220 gramm sütőtökpüré
- 100 milliliter habtejszín
- A tálaláshoz
- 200 milliliter habtejszín
Elkészítési mód
- A sütőtököt vágjuk cikkekre és 200°C-os sütőben süssük puhára, majd hagyjuk kihűlni.
- A pitetésztához a lisztet, porcukrot és sót szitáljuk egy nagyobb tálba. Dobjuk bele a kockára vágott hideg Rama Vajas Ízt, és morzsoljuk gyorsan össze. A tojást keverjük össze a kevés (negyed deciliter) tejszínnel és öntsük a tésztához. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva legalább fél órára tegyük hűtőbe.
- Ha letelt a tészta pihenőideje, vegyük ki. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, és a nyújtófa segítségével helyezzük az enyhén kivajazott piteformába. Tegyük vissza a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. A sütőt melegítsük elő 220°C-ra.
- A töltelékhez a kihűlt sült sütőtököt nyomkodjuk pépesre és simára egy villával, vagy krumplinyomóval. Keverjük hozzá a fűszereket, cukrot és a tojással elkevert tejszínt, majd vegyük ki a hűtőből a pitetésztát, és öntsük bele a tölteléket.
- A 220°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük további 45-55 percig. Ha kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet