Spárgás sonkás palacsinta
Ismerd meg népszerű spárgás sonkás palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spárgás sonkás palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
3Személy
Preparation time
50Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 450 gramm fehér spárga
- 300 gramm zöld spárga
- 1 kávéskanál cukor
- 75 gramm liszt
- 50 gramm kukorica liszt
- 500 milliliter tej
- 1 darab tojás
- 1 darab újhagyma
- 1 csomag Knorr Hollandi mártás
- 1 kávéskanál citromlé
- 150 gramm füstölt sonka szeletelve
Elkészítési mód
- A spárgákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágjuk le a végeit és ha szükséges, hámozzuk meg őket. A fehér spárgát tegyük lobogó vízbe, egy csipet cukorral. Vegyük le a hőfokot, és 3 percet főzzük. Adjuk hozzá a zöld spárgát és főzzük további 3 percig. Alaposan csöpögtessük le. Vágjuk kb. 3 cm-es darabokra.
- Olvasszunk föl 1 evőkanál margarint és alaposan keverjük simára a liszttel, kukorica liszttel és 250 ml tejjel. Fűszerezzük és hagyjuk 10 percet pihenni. Melegítsünk fél evőkanál margarint egy serpenyőben. Tegyünk 1 merőkanál tésztát a serpenyőbe, forgatva oszlassuk el. Pirítsuk szárazra, de ne barnára. Folytassuk a palacsinta sütést, 6 darab kell hogy kijöjjön a tésztából. Tartsuk melegen a palacsintákat.
- Mossuk, majd töröljük szárazra az újhagymát, és vágjuk fel vékonyan. Készítsük el a Knorr® Hollandi mártást. Forraljuk fel és és főzzük 1 percig. Ízesítsük citromlével, és adjuk hozzá az újhagymát. Tegyünk egy szelet sonkát egy palacsintára, majd spárga darabokat. Öntsük rá a meleg szószt, és hajtsuk be. Azonnal tálaljuk.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet