Hortobágyi húsos palacsinta
Ismerd meg népszerű hortobágyi húsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hortobágyi húsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
70Perc
Közepes
Hozzávalók
- 2 dl tejföl
- 10 dekagramm vöröshagyma
- 1 darab tojás
- 80 dekagramm csirke
- 0 dl olaj
- 1 dl tej
- 16 dekagramm liszt
- 1 dekagramm fűszer paprika
- 1 csipetnyi só
- 1 dl szódavíz
- 15 dekagramm lecsó
Elkészítési mód
- A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a felhevített olajban aranysárgára pirítjuk.
- Amíg a hagymánk pirul, mossuk meg a húst, és vágjuk kb. 2x2 cm-es kockára. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával, és összekeverjük. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, enyhén sózzuk, és amikor felére beforrt, adjuk hozzá a húsdarabokat.
- Röviddel a forrás után adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot (lecsót) is, rövid lében pároljuk puhára (ha a folyadékunk elpárolog, pótoljuk), ízesítsük 2 db Knorr Pörkölt ízesítő kockával.
- Amíg puhulnak az összetevők, süssünk palacsintát. A fenti adagszámok alapján kb. 2 palacsinta jut fejenként.
- Ha a hús megpuhult, szedjük ki a párolóléből, és pépesítsük: vagdossuk egészen apróra, vagy akár használjunk húsdarálót.
- A párolólevet tejfölös habarással sűrítsük be, forraljuk és és szűrjük le. Négy személyre 8 dl mártást számoljunk.
- A behabart mártás egy részét keverjük a húshoz, hogy krémesebb tölteléket kapjunk. Ezután töltsük meg, és hajtsuk batyu alakúra a palacsintákat.
- Szűrjük rá a megmaradt mártást a palacsintákra, és így tálaljuk.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet