Ismerd meg népszerű gombás pogácsa mártogatóssal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gombás pogácsa mártogatóssal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
250 gramm maitake gomba
250 gramm sampinyonka gomba
3 darab újhagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 evőkanál Olaj
1 darab Tojás
50 gramm zsemlemorzsa
2 evőkanál olasz fűszerkeverék
1/2 evőkanál Só
1 csipetnyi Bors
250 gramm joghurt (1,5% zsírtartalmú)
pár csepp citromlé
50 gramm vízitorma
Elkészítés
Vágjuk fel kis kockákra a gombákat. Tisztítsuk meg az újhagymát és vágjuk karikákra. A fokhagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. A gombát, a hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál olajban süssük addig, amíg a folyadék el nem párolog.
Tegyük a gomba keveréket egy tálba. Adjunk hozzá tojást, zsemlemorzsát, olasz fűszerkeveréket és sót. Ízlés szerint borsozzuk, majd jó alaposan keverjük össze. Összesen 12 pogácsát készítsünk, és a maradék forró olajban, oldalanként 5 percig süssük.
A mártogatóshoz keverjük össze a joghurtot pár csepp citromlével. Fűszerezzük sóval és borssal. A gomba pogácsákat tálaljuk a mártogatóssal és vízitorma körettel.
Elkészítés
Vágjuk fel kis kockákra a gombákat. Tisztítsuk meg az újhagymát és vágjuk karikákra. A fokhagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. A gombát, a hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál olajban süssük addig, amíg a folyadék el nem párolog.
Tegyük a gomba keveréket egy tálba. Adjunk hozzá tojást, zsemlemorzsát, olasz fűszerkeveréket és sót. Ízlés szerint borsozzuk, majd jó alaposan keverjük össze. Összesen 12 pogácsát készítsünk, és a maradék forró olajban, oldalanként 5 percig süssük.
A mártogatóshoz keverjük össze a joghurtot pár csepp citromlével. Fűszerezzük sóval és borssal. A gomba pogácsákat tálaljuk a mártogatóssal és vízitorma körettel.
Séf tipp: Salátaágyon tálaljuk.