Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Gombás pogácsa mártogatóssal

Gombás pogácsa mártogatóssal 

	    
              
Ismerd meg népszerű gombás pogácsa mártogatóssal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gombás pogácsa mártogatóssal recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 40 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 250 gramm maitake gomba
  • 250 gramm sampinyonka gomba
  • 3 darab újhagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 3 evőkanál Olaj
  • 1 darab Tojás
  • 50 gramm zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1/2 evőkanál Só
  • 1 csipetnyi Bors
  • 250 gramm joghurt (1,5% zsírtartalmú)​
  • pár csepp citromlé
  • 50 gramm vízitorma

Elkészítés

  1. Vágjuk fel kis kockákra a gombákat. Tisztítsuk meg az újhagymát és vágjuk karikákra. A fokhagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. A gombát, a hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál olajban süssük addig, amíg a folyadék el nem párolog.

  2. Tegyük a gomba keveréket egy tálba. Adjunk hozzá tojást, zsemlemorzsát, olasz fűszerkeveréket és sót. Ízlés szerint borsozzuk, majd jó alaposan keverjük össze. Összesen 12 pogácsát készítsünk, és a maradék forró olajban, oldalanként 5 percig süssük.

  3. A mártogatóshoz keverjük össze a joghurtot pár csepp citromlével. Fűszerezzük sóval és borssal. A gomba pogácsákat tálaljuk a mártogatóssal és vízitorma körettel.

  4. Séf tipp: Salátaágyon tálaljuk.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • VACSORA
  • ESTEBÉD
  • VEGETÁRIÁNUS
  • POGÁCSA
  • VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK
  • MÁRTÁSOK ÉS KENHETŐ KRÉMEK
  • ZÖLDSÉGEK
  • GOMBA
  • EURÓPAI
  • VEGETARIAN
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025