Hideg meggyleves
Ismerd meg népszerű hideg meggyleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hideg meggyleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
60Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 50 dekagramm magozott meggy
- 1 darab fahéj rúd
- 5 darab szegfűbors
- 15 darab szegfűszeg
- 0.1 liter vörösbor
- 3 dekagramm vaníliás cukor
- 1 pohár tejföl
- 4.5 dekagramm cukor
- 1 darab citrom
- 2 dekagramm liszt
- 1 csipetnyi só
Elkészítési mód
- 1. Tegyük 2 dl hideg vízbe a fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, a lereszelt citroméj 3/4-ét (fehér rész ne kerüljön bele!), a fél citrom levét, egy csipet sót és 1 dkg cukrot. Forraljuk fel és kis lángon főzzük el a felére a folyadékot. Majd szűrjük le.
- Ezalatt forraljunk fel 1 liter vizet. Adjuk hozzá a meggyet, a cukor többi részét, 1 dkg vaníliás cukrot, a bort és az előbb leszűrt fűszeres redukciót. Főzzük mindössze 3-4 percig. Ezalatt keverjük simára a lisztet kb. fél dl hideg vízben, adjuk hozzá a tejfölt és jól keverjük el.
- Öntsük a habarást a forró leveshez egy szitán keresztül, folyamatos kevergetés mellett. Kevergetve forraljuk fel és újra forrástól főzzük 3-4 percig. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 5-10 percig.
- Adjuk hozzá a maradék lereszelt citromhéjat, a maradék 2 dkg vaníliás cukrot. Hűtsük le hűtőben 7-8 fokra. Tálalás előtt kóstoljuk meg, adjunk hozzá cukrot és frissen facsart citromlét ízlés szerint.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet