Ismerd meg népszerű almaleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az almaleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
1.5 kilogramm alma
0.2 liter tej
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál citromlé
4 darab szegfűszeg
3 darab egész fahéj
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk.
A szegfűszeget és a fahéjat teatojásba tesszük, vagy gézbe csavarjuk és megkötjük.
Az almát, a fűszereket és a cukrokat egy fazékba tesszük, felöntjük 2 Liter vízzel és feltesszük főni.
A tejet és a tejfölt elhabarjuk a liszttel. Ha leves felforrt öntsük a habarást a forró leveshez egy szitán keresztül, folyamatos kevergetés mellett. Kevergetve forraljuk fel és újra forrástól főzzük 3-4 percig.
Keverjük hozzá a citromlevet. Kóstolás után tehetünk még bele cukrot, vagy citromlevet, ízlés szerint.
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk.
A szegfűszeget és a fahéjat teatojásba tesszük, vagy gézbe csavarjuk és megkötjük.
Az almát, a fűszereket és a cukrokat egy fazékba tesszük, felöntjük 2 Liter vízzel és feltesszük főni.
A tejet és a tejfölt elhabarjuk a liszttel. Ha leves felforrt öntsük a habarást a forró leveshez egy szitán keresztül, folyamatos kevergetés mellett. Kevergetve forraljuk fel és újra forrástól főzzük 3-4 percig.
Keverjük hozzá a citromlevet. Kóstolás után tehetünk még bele cukrot, vagy citromlevet, ízlés szerint.