Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Almaleves

Almaleves 

	    
              
Ismerd meg népszerű almaleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az almaleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 45 perc
  • 6 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 1.5 kilogramm alma
  • 0.2 liter tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 darab szegfűszeg
  • 3 darab egész fahéj

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk.

  2. A szegfűszeget és a fahéjat teatojásba tesszük, vagy gézbe csavarjuk és megkötjük.

  3. Az almát, a fűszereket és a cukrokat egy fazékba tesszük, felöntjük 2 Liter vízzel és feltesszük főni.

  4. A tejet és a tejfölt elhabarjuk a liszttel. Ha leves felforrt öntsük a habarást a forró leveshez egy szitán keresztül, folyamatos kevergetés mellett. Kevergetve forraljuk fel és újra forrástól főzzük 3-4 percig.

  5. Keverjük hozzá a citromlevet. Kóstolás után tehetünk még bele cukrot, vagy citromlevet, ízlés szerint.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • GYÜMÖLCSLEVES
  • ALMALEVES
  • LEVES
  • GYÜMÖLCS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025