Almaleves
Ismerd meg népszerű almaleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az almaleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
45Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 1.5 kilogramm alma
- 0.2 liter tej
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 4 darab szegfűszeg
- 3 darab egész fahéj
Elkészítési mód
- Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk.
- A szegfűszeget és a fahéjat teatojásba tesszük, vagy gézbe csavarjuk és megkötjük.
- Az almát, a fűszereket és a cukrokat egy fazékba tesszük, felöntjük 2 Liter vízzel és feltesszük főni.
- A tejet és a tejfölt elhabarjuk a liszttel. Ha leves felforrt öntsük a habarást a forró leveshez egy szitán keresztül, folyamatos kevergetés mellett. Kevergetve forraljuk fel és újra forrástól főzzük 3-4 percig.
- Keverjük hozzá a citromlevet. Kóstolás után tehetünk még bele cukrot, vagy citromlevet, ízlés szerint.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet