Ismerd meg népszerű bajai halászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a bajai halászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
2 darab hagyma
4 evőkanál pirospaprika
2 kilogramm ponty
25 dekagramm gyufatészta
Elkészítés
Aki tudja az otthon megpucolhatja és szeletekre vághatja a halat, Aki viszont fél vagy nem tudja megkérheti ismerősét vagy ha boltba vette akkor ott megkérheti az eladót hogy végezze el ő.
A feldarabolt halat feltesszük a bográcsba főzni annyi vízzel hogy ellepje. Majd megsózzuk. Kb 1 ek sót teszünk bele. Meg kell várni még a hab feljön a tetejére, majd kanállal leszedni. Ekkor jöhet bele a feldarabolt hagyma .
Majd kb 20 perc után mehet bele a paprika. Majd további 20-25 percig főzzük.
Közben kifőzzük a gyufatésztát. Azzal tálaljuk a levest.
Elkészítés
Aki tudja az otthon megpucolhatja és szeletekre vághatja a halat, Aki viszont fél vagy nem tudja megkérheti ismerősét vagy ha boltba vette akkor ott megkérheti az eladót hogy végezze el ő.
A feldarabolt halat feltesszük a bográcsba főzni annyi vízzel hogy ellepje. Majd megsózzuk. Kb 1 ek sót teszünk bele. Meg kell várni még a hab feljön a tetejére, majd kanállal leszedni. Ekkor jöhet bele a feldarabolt hagyma .
Majd kb 20 perc után mehet bele a paprika. Majd további 20-25 percig főzzük.
Közben kifőzzük a gyufatésztát. Azzal tálaljuk a levest.