Ismerd meg népszerű halászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a halászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
5 fő
Közepes
Hozzávalók
1 darab paradicsom
1 darab vöröshagyma
3 darab fokhagymagerezd
1 darab paprika
2 evőkanál pirospaprika
1 kilogramm ponty
Elkészítés
A hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. Üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a paprikát hozzáadjuk, puhítjuk és a paradicsomot is hozzáadjuk, végül a fokhagymát adjuk hozzá.
Felöntjük vízzel, majd megvárjuk amíg felforr. A krumplit kockára vágjuk hozzáadjuk a leveshez. 10 perc után hozzáadjuk a halszeleteket, végül kb. 10 perc alatt készre főzzük.
Ne kevergessük, mert a hal könnyen törik, inkább az edényt mozgassuk.
Elkészítés
A hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. Üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a paprikát hozzáadjuk, puhítjuk és a paradicsomot is hozzáadjuk, végül a fokhagymát adjuk hozzá.
Felöntjük vízzel, majd megvárjuk amíg felforr. A krumplit kockára vágjuk hozzáadjuk a leveshez. 10 perc után hozzáadjuk a halszeleteket, végül kb. 10 perc alatt készre főzzük.
Ne kevergessük, mert a hal könnyen törik, inkább az edényt mozgassuk.