Spenótos metélőhagymás leves
Ismerd meg népszerű spenótos metélőhagymás leves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenótos metélőhagymás leves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
25Perc
Könnyű
Hozzávalók
- Hozzávalók
- 25 gramm vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 80 gramm morzsolt fekete rozskenyér
- 180 gramm bébispenót
- 35 gramm durvára aprított metélőhagyma plusz 2 ek a körítéshez
- 4 darab jégkocka
- 1 evőkanál Knorr zöldségleves alaplé koncentrátum
- 1 csipetnyi feketebors
- 1 teáskanál tormaszósz
- 375 milliliter zsírszegény görögjoghurt
- 125 milliliter zsírszegény tejföl
- 1 teáskanál frissen reszelt torma (kihagyható)
- A szakács tippje:
- 1 marék Tálaláshoz hirtelen kisütött szeletelt újhagyma
Elkészítési mód
- Közepes lángon egy serpenyőben melegítsen vajat és olívaolajat, és süsse ropogósra a fekete rozskenyérmorzsákat, körülbelül 4-5 percig. Tegye a morzsákat egy konyharuhára.
- Tegye a turmixgépbe a spenótot, a metélőhagymát, a jégkockákat, a Knorr zöldségleves alaplé koncentrátumot és 500 ml vizet, majd turmixolja össze, amíg sima és krémes lesz.
- Szűrje át a szószt egy sűrűlyukú szitán keresztül egy tálba, majd keverje bele a feketeborsot, a tormaszószt, a joghurtot és a tejfölt. Tálalásig hűtse.
- Ossza szét a tányérok között a levest és körítse kenyérmorzsával, aprított metélőhagymával és reszelt tormával, ha van.
Tápérték
- Vegetáriánus
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet