Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Vadraguleves

Vadraguleves 

	    
              
Ismerd meg népszerű vadraguleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vadraguleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 150 perc
  • 6 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 1 kilogramm vadhús (vaddisznó vagy őz comb/lapocka)
  • 4 darab Knorr Marhahúsleves-kocka
  • 2 liter víz
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 darab fokhagymagerezd
  • 2 darab petrezselyem gyökér
  • 10 dekagramm kisebb zellergumó
  • 15 dekagramm zöldborsó
  • 2 darab babérlevél
  • 2 darab boróka bogyó
  • 2 darab szegfűbors
  • 3 darab szárított vargánya
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

  1. Az olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott vadhúst, enyhén (1 tk) sóval sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót, szárított vargányát. Pirítsuk – pároljuk saját levében.

  2. Közben vágjuk kockára a zöldségeket. Ha a hús saját levét elfőtte, öntsük fel 2dl borral és 3 dl vízzel. Lassú tűzön főzzük tovább.

  3. Hagyjuk, hogy a lé elpárologjon a húsról. Adjuk a húshoz a zöldségeket, pároljuk össze, öntsük fel 2 liter vízzel, adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat és lassú tűzön főzzük kb. fél óráig.

  4. Vegyük ki a babérlevelet, szegfűborsot és borókabogyót. Adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk 5 percig. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a petrezselyem zöldet vágjuk egészen finomra, majd a főzés vége előtt 1-2 perccel adjuk a leveshez. Gazdagítsuk 1-2 kanál tejföllel vagy tejszínnel. A citrom ízlés szerint adható hozzá.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • RAGULEVES
  • LEVES
  • VADDISZNÓ
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025