Céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal
Ismerd meg népszerű céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
70Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 50 gramm Rama Vajas Íz
- 600 gramm cékla (hámozva, félbevágva)
- 200 gramm alma (tisztítva, negyedelve)
- 40 gramm Cukor
- 60 gramm méz
- 80 milliliter balzsamecet
- 30 gramm friss rozmaring levél aprítva
- 2-3 darab fagyasztott leveles tészta (kiolvasztva)
- 80 gramm kecskesajt
- 50 gramm rukkola saláta
- 60 gramm dió vagy pekándió
- 1 darab Knorr Zöldségleveskocka
Elkészítési mód
- Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
- Olvasszuk fel a vajas ízt egy 28-30 cm-es serpenyőben közepes lángon.
- Keverjük hozzá a céklát és az almát és finoman pirítsuk 2 percig.
- Adjunk hozzá egy dl vizet, majd oldjuk fel benne a leveskockát.
- Adjuk hozzá a cukort, ecetet, rozmaringot és ízesítsük egy kis borssal.
- Pároljuk és közben kevergessük magas hőfokon 2-3 percig, míg kissé besűrűsödik.
- Tegyük át egy sütőtálba, majd fedjük le alufóliával és süssük a sütőben míg a cékla meg nem puhul, kb. 15 percig.
- Tegyük félre 5 percre, hagyjuk egy kicsit hűlni.
- Vegyük feljebb a sütő hőmérsékletét 200 C-ra. Tapasszuk össze a leveles tészta lapokat, majd helyezzük egy 34 cm-es pizza formába.
- Egyenletesen osszuk el rajta a céklás mixet. Tegyük a sütőbe 20-25 percre, míg a tészta szép magas és aranybarna nem lesz. Majd vegyük ki és a formában hagyjuk 10 percig hűlni.
- Tegyük át egy nagy tányérra. Tegyük a tetejére a kecskesajtot, pekándiót és a rukkolát.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet