Kínai zöldséges kacsa wokban pirítva
Ismerd meg népszerű kínai zöldséges kacsa wokban pirítva receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kínai zöldséges kacsa wokban pirítva recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
2Személy
Preparation time
30Perc
Közepes
Hozzávalók
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 darab hagyma
- 1 darab cukkini
- 3 cm gyömbér
- 200 gramm kínai tojásos tészta
- 1 darab piros kaliforniai paprika
- 2 evőkanál Hoisin szósz
- 1 darab kacsamell
Elkészítési mód
- A tésztát öntsük le lobogó vízzel és hagyjuk 3 percig állni benne. Majd szűrjük le.
- Szeleteljük fel a kacsamellet a húsrostokra merőlegesen. Forrósítsuk fel a wokot (vagy egy nagyobb serpenyőt) és és öntsünk bele egy pici olajat. A forró olajra dobjuk a kacsamell szeletkéket és pirítsuk meg. Közben vágjunk vékony hasábokat a megpucolt répából, a cukkiniből és a kaliforniai paprikából.
- Majd erre a hagymát, keverjük, rázzuk, jó nagy lángon. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott gyömbért és fokhagymát is. Ezután a Knorr-kockát, egy fakanál segítségével olvasszuk fel a forró zsiradékon. Nem baj, ha odakap egy picit.
- Adjuk hozzá a répát, paprikát és cukkinit is. Folyamatosan kevergessük és rázzuk a wokot, illetve a serpenyőt.
- Adjuk hozzá a tésztát is, jól keverjük össze a zöldségekkel és a hússal. Közben keverjük össze a mézet, a szójaszószt és a hoisin szószt. Adjuk az ételhez, ezzel is keverjük össze. Ezután tálaljuk forrón.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet