Ismerd meg népszerű Márton napi libaleves, libamájas gombóccal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Márton napi libaleves, libamájas gombóccal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
140 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 darab paradicsom
30 dekagramm sárgarépa
1 darab vöröshagyma
1 teáskanál majoránna
2 darab tojás
1 teáskanál bors
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 darab babérlevél
2 evőkanál liszt
10 dekagramm zeller
1 darab fokhagyma
1 teáskanál só
1 darab zöldpaprika
2 darab zsemle
10 dekagramm karalábé
20 dekagramm petrezselyemgyökér
1 darab zellerlevél
30 dekagramm libamáj
80 dekagramm libaaprólék
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, a libaaprólékot feldaraboljuk. Annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, a petrezselyem és a zeller zöldet. Ízlés szerint sózzuk. Felforraljuk, majd a habot leszedjük róla. Lassú tűzön legalább 2 órát főzzük. Ha megfőtt leszűrjük. Közben elkészítjük a libamájgombócot.
A májat a vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlével ledaráljuk.
A tojásokat, a lisztet és a zsemlemorzsát beledolgozzuk, megsózzuk, majoránnával és borssal fűszerezzük.
A petrezselymet és a megtisztított hagymát finomra aprítjuk, a vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd a ledarált libamájhoz adjuk és összekeverjük.
A masszából nedves kézzel kis gombócot formálunk, majd sós vízben kifőzzük.
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, a libaaprólékot feldaraboljuk. Annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, a petrezselyem és a zeller zöldet. Ízlés szerint sózzuk. Felforraljuk, majd a habot leszedjük róla. Lassú tűzön legalább 2 órát főzzük. Ha megfőtt leszűrjük. Közben elkészítjük a libamájgombócot.
A májat a vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlével ledaráljuk.
A tojásokat, a lisztet és a zsemlemorzsát beledolgozzuk, megsózzuk, majoránnával és borssal fűszerezzük.
A petrezselymet és a megtisztított hagymát finomra aprítjuk, a vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd a ledarált libamájhoz adjuk és összekeverjük.
A masszából nedves kézzel kis gombócot formálunk, majd sós vízben kifőzzük.