Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Vendégváró libamáj és fasírt

Vendégváró libamáj és fasírt 

	    
              
Ismerd meg népszerű vendégváró libamáj és fasírt receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vendégváró libamáj és fasírt recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 90 perc
  • 6 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 5 dekagramm zsemlemorzsa
  • 2 darab vöröshagyma
  • 1 darab tojás
  • 1 dl tej
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • 1 darab zsemle
  • 25 dekagramm darált hús
  • 1 pohár kacsazsír
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál pirosarany
  • 70 dekagramm libamáj

Elkészítés

  1. A 2 kisebb egész hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, majd egy zománcozott cserépedénybe tesszük. A zománcozott cserépedényt nem kell előtte beáztatni, de a simát előtte beáztatjuk.

  2. A kacsazsírt felolvasztjuk és ráöntjük a hagymára, majd a libamájat is beletesszük cserépedénybe és 200 °C-on 20 percig sütjük.

  3. Közben összegyúrjuk a fasírtot. 25 dkg darált húshoz adunk 2 tojást. Egy szikkadt zsemlét tejbe áztatunk, majd szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk a tejet belőle és a húshoz adjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük. Kb. 2 kávéskanál só, egy kávéskanál bors, 1 kávéskanál Delikát, két kávéskanál pirospaprika és egy teáskanál piros arany kell bele.

  4. Összedolgozzuk. Ha túl lágy, akkor zsemlemorzsát adunk hozzá, amíg nem lesz olyan stabil, hogy ne folyjék.

  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy fél hengerként. Megszórjuk zsemlemorzsával és meglocsoljuk étolajjal. Sütőben 180°C-on 45 percig sütjük.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK
  • HÚS
  • LIBA
  • ZÖLDSÉGEK
  • DISZNÓHÚS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025