Vendégváró libamáj és fasírt
Ismerd meg népszerű vendégváró libamáj és fasírt receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vendégváró libamáj és fasírt recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
90Perc
Közepes
Hozzávalók
- 5 dekagramm zsemlemorzsa
- 2 darab vöröshagyma
- 1 darab tojás
- 1 dl tej
- 2 darab fokhagymagerezd
- 1 darab zsemle
- 25 dekagramm darált hús
- 1 pohár kacsazsír
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál pirosarany
- 70 dekagramm libamáj
Elkészítési mód
- A 2 kisebb egész hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, majd egy zománcozott cserépedénybe tesszük. A zománcozott cserépedényt nem kell előtte beáztatni, de a simát előtte beáztatjuk.
- A kacsazsírt felolvasztjuk és ráöntjük a hagymára, majd a libamájat is beletesszük cserépedénybe és 200 °C-on 20 percig sütjük.
- Közben összegyúrjuk a fasírtot. 25 dkg darált húshoz adunk 2 tojást. Egy szikkadt zsemlét tejbe áztatunk, majd szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk a tejet belőle és a húshoz adjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük. Kb. 2 kávéskanál só, egy kávéskanál bors, 1 kávéskanál Delikát, két kávéskanál pirospaprika és egy teáskanál piros arany kell bele.
- Összedolgozzuk. Ha túl lágy, akkor zsemlemorzsát adunk hozzá, amíg nem lesz olyan stabil, hogy ne folyjék.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy fél hengerként. Megszórjuk zsemlemorzsával és meglocsoljuk étolajjal. Sütőben 180°C-on 45 percig sütjük.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet