Ismerd meg népszerű hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Elkészítés
A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy részét a libazsírral vastagon megkent hőálló tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk.
A hízott libamájat megtűzdeljük vékonyra vágott fokhagyma szeletekkel, és a hagymaágyra helyezzük és egy kevés borssal megfűszerezzük.
A máj tetejét bevonjuk a maradék hagymaszeletekkel és öntünk rá olvasztott libazsírt.
A ráhelyezzük a hőálló tálra a tetejét és 180C-on kb. 60 percen keresztül sütjük a májat légkeverés nélkül.
Fél óra elteltével érdemes megnézni,kivenni majd visszatenni a sütőbe és még tovább sütni.
Amikor teljesen átsült kivesszük,a zsírját leöntjük a hagymát pedig egy külön tálba szedjük.
Egy éjszakán keresztül kihűtjük majd másnap szeleteljük.
Másnap elkészítjük a burgonyalángost,úgy hogy a burgonyát megfőzzük sóval majd ha megfőtt összetörjük.
A tört burgonyára ráöntjük az olvasztott Rama margarint,tejszín,tejet és belekeverjük a tojássárgájákat.Őrölt szerecsendióval,borssal,sóval ízlés szerint megfűszerezzük
A burgonyás keverékből nyomózsákkal vagy anélkül kis halmokat nyomunk egy sütőpapíros tepsire és 170C-on légkeveréses sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük a lángosokat.
A májat felszeleteljük a lángosokkal,a velesült hagymával tálaljuk salátával és balzsamecettel díszítjük.