Hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal
Ismerd meg népszerű hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
110Perc
Nehéz
Hozzávalók
- 2 darab tojássárgája
- 2 dekagramm Rama Vajas Íz
- 50 dekagramm vöröshagyma
- 0 dl tej
- 2 darab fokhagymagerezd
- 50 dekagramm burgonya
- 1 dl tejszín
- 35 dekagramm hízott libamáj
- 5 dl libazsír
Elkészítési mód
- A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy részét a libazsírral vastagon megkent hőálló tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk.
- A hízott libamájat megtűzdeljük vékonyra vágott fokhagyma szeletekkel, és a hagymaágyra helyezzük és egy kevés borssal megfűszerezzük.
- A máj tetejét bevonjuk a maradék hagymaszeletekkel és öntünk rá olvasztott libazsírt.
- A ráhelyezzük a hőálló tálra a tetejét és 180C-on kb. 60 percen keresztül sütjük a májat légkeverés nélkül.
- Fél óra elteltével érdemes megnézni,kivenni majd visszatenni a sütőbe és még tovább sütni.
- Amikor teljesen átsült kivesszük,a zsírját leöntjük a hagymát pedig egy külön tálba szedjük.
- Egy éjszakán keresztül kihűtjük majd másnap szeleteljük.
- Másnap elkészítjük a burgonyalángost,úgy hogy a burgonyát megfőzzük sóval majd ha megfőtt összetörjük.
- A tört burgonyára ráöntjük az olvasztott Rama margarint,tejszín,tejet és belekeverjük a tojássárgájákat.Őrölt szerecsendióval,borssal,sóval ízlés szerint megfűszerezzük
- A burgonyás keverékből nyomózsákkal vagy anélkül kis halmokat nyomunk egy sütőpapíros tepsire és 170C-on légkeveréses sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük a lángosokat.
- A májat felszeleteljük a lángosokkal,a velesült hagymával tálaljuk salátával és balzsamecettel díszítjük.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet