Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal

Hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal 

	    
              
Ismerd meg népszerű hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossal recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 110 perc
  • 6 fő
  • Nehéz 

Hozzávalók

  • 2 darab tojássárgája
  • 2 dekagramm Rama Vajas Íz
  • 50 dekagramm vöröshagyma
  • 0 dl tej
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • 50 dekagramm burgonya
  • 1 dl tejszín
  • 35 dekagramm hízott libamáj
  • 5 dl libazsír

Elkészítés

  1. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy részét a libazsírral vastagon megkent hőálló tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk.

  2. A hízott libamájat megtűzdeljük vékonyra vágott fokhagyma szeletekkel, és a hagymaágyra helyezzük és egy kevés borssal megfűszerezzük.

  3. A máj tetejét bevonjuk a maradék hagymaszeletekkel és öntünk rá olvasztott libazsírt.

  4. A ráhelyezzük a hőálló tálra a tetejét és 180C-on kb. 60 percen keresztül sütjük a májat légkeverés nélkül.

  5. Fél óra elteltével érdemes megnézni,kivenni majd visszatenni a sütőbe és még tovább sütni.

  6. Amikor teljesen átsült kivesszük,a zsírját leöntjük a hagymát pedig egy külön tálba szedjük.

  7. Egy éjszakán keresztül kihűtjük majd másnap szeleteljük.

  8. Másnap elkészítjük a burgonyalángost,úgy hogy a burgonyát megfőzzük sóval majd ha megfőtt összetörjük.

  9. A tört burgonyára ráöntjük az olvasztott Rama margarint,tejszín,tejet és belekeverjük a tojássárgájákat.Őrölt szerecsendióval,borssal,sóval ízlés szerint megfűszerezzük

  10. A burgonyás keverékből nyomózsákkal vagy anélkül kis halmokat nyomunk egy sütőpapíros tepsire és 170C-on légkeveréses sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük a lángosokat.

  11. A májat felszeleteljük a lángosokkal,a velesült hagymával tálaljuk salátával és balzsamecettel díszítjük.

Hasonló szűrők

  • NEHÉZ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • LIBAMÁJ
  • HÚS
  • LIBA
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025