Ismerd meg népszerű libamájjal töltött csirkecombok receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a libamájjal töltött csirkecombok recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
90 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 darab vöröshagyma
2 darab tojás
4 darab csirkecomb
2 darab zsemle
30 dekagramm libamáj
Elkészítés
A körülbelül 30 deka libamájat alaposan megmossuk és papírtörlővel megtöröljük. Az apróra vágott hagymát forró olajon megpirítjuk egy serpenyőben, majd rádobjuk a felvagdosott májat, megborsozzuk és szórunk rá majoránnát. Felöntjük vízzel, majd hagyjuk fedő alatt párolódni. Ha megpuhult, utólag sózzuk, végül levesszük a tűzről. Egy tálba rakjuk egy lukacsos kis kivevő szerkezettel, hogy a szaftja a serpenyőben maradjon. A májat villával apróra törjük. A tejbe áztatott, majd kicsavart zsömlével összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásokat.
A megmosott csirkecombok bőrét elválasztjuk a húsától, majd alátöltjük a kész, májas tölteléket. A combokat is megfűszerezzük. A májas szaftból öntünk egy tepsibe és mellé egy kis vizet is. Lefóliázzuk alufóliával, a sütőbe toljuk és 250 fokon legalább 50 percig sütjük. Ha megpuhult a hús, levesszük a fóliát és a csirkecombokat ropogósra sütjük.
Elkészítés
A körülbelül 30 deka libamájat alaposan megmossuk és papírtörlővel megtöröljük. Az apróra vágott hagymát forró olajon megpirítjuk egy serpenyőben, majd rádobjuk a felvagdosott májat, megborsozzuk és szórunk rá majoránnát. Felöntjük vízzel, majd hagyjuk fedő alatt párolódni. Ha megpuhult, utólag sózzuk, végül levesszük a tűzről. Egy tálba rakjuk egy lukacsos kis kivevő szerkezettel, hogy a szaftja a serpenyőben maradjon. A májat villával apróra törjük. A tejbe áztatott, majd kicsavart zsömlével összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásokat.
A megmosott csirkecombok bőrét elválasztjuk a húsától, majd alátöltjük a kész, májas tölteléket. A combokat is megfűszerezzük. A májas szaftból öntünk egy tepsibe és mellé egy kis vizet is. Lefóliázzuk alufóliával, a sütőbe toljuk és 250 fokon legalább 50 percig sütjük. Ha megpuhult a hús, levesszük a fóliát és a csirkecombokat ropogósra sütjük.