Poznani kacsa
Ismerd meg népszerű poznani kacsa receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a poznani kacsa recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
5Személy
Preparation time
170Perc
Nehéz
Hozzávalók
- 1 evőkanál Rama Vajas Íz
- 1 dl víz
- 2 darab fokhagyma gerezd
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 50 gramm szalonna
- 1.5 dl vörösbor
- 1 darab hagyma
- 1 darab kacsa
- 4 evőkanál kacsazsír
- 75 dekagramm lilakáposzta
- 25 gramm KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke
Elkészítési mód
- Mossuk meg a kacsát, majd vágjuk ketté. Vágjuk le a szárnyait, nyakát és vágjuk ki a gerincét. Ezeket tegyük el későbbre leveshez, vagy alaplé készítéséhez.
- A húst pácoljuk 12 órán keresztül a zúzott fokhagymában és a Sült csirke fűszerkeverékben.
- A fokhagymadarabokat szedegessük le a kacsáról, hogy ne égjenek meg. A fél-kacsákat pirítsuk meg egy szélesebb serpenyőben a kacsazsíron. Majd tegyük egy hőálló edénybe. Öntsünk alá egy kevés vizet, fedjük le fóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órára. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot.
- Kockázzuk fel a hagymát és a szalonnát. Dinszteljük meg egy lábosban a hagymát , majd adjuk hozzá az apróra vágott káposztát.
- Pár perc sütés után adjuk hozzá a margarint, öntsünk alá vizet és bort. Pároljuk 30 percig.
- Ízesítsük a káposztát cukorral és citromlével. Szórjuk meg liszttel és alaposan keverjük össze.
- A másfél óra leteltével vegyük ki a kacsát a sütőből és vágjuk adagokra. Tegyük körbe káposztával és tegyük újra be a sütőbe. Süssük még 30 percig 150 fokon a fólia nélkül. Tálaljuk burgonyapürével vagy burgonyagombóccal.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet