Mustáros-rukkolás húsgolyók
Ismerd meg népszerű mustáros-rukkolás húsgolyók receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a mustáros-rukkolás húsgolyók recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
90Perc
Közepes
Hozzávalók
- 80 dekagramm darált sertéshús (20%-os zsírtartalommal)
- 2 evőkanál Globus Mustár
- 1 tasak Knorr Fokhagymás Páckeverék
- 1 darab kis pohár tejföl
- 4 evőkanál Olaj
- 3 marék rukkola
- 1 doboz kisdoboz (20g) friss kakukkfű
- 4 darab Szögletes fémnyársak vagy lapos bambusznyársak
Elkészítési mód
- A Knorr Páckeverék felét keverjük simára a Globus mustárral, olajjal, és a tejföllel. Adjuk hozzá az apróra vágott rukkolát és a szárairól lehúzott kakukkfűleveleket. Keverjük át.
- A Knorr Páckeverék másik felét adjuk a húshoz, keverjük át, formázzunk belőle diónyi gombócokat (32-35 db). Húzzuk a nyársakra.
- Kenjük a pácot a húsgombócokra, hogy a gombócok minden oldalát érje, lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
- Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
- Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süssük 12-14 percig Tipp: • A lapos vagy szögletes nyársakra azért van szükség, hogy sütés közben a nyárs ne tudjon forogni a húsban így meg tudjuk forgatni a húsgombócokat. • HA még odafér: Készíthetjük vegyes (sertés, marha, esetleg birka) darálthússal is.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet