Marhapörkölt
Ismerd meg népszerű marhapörkölt receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a marhapörkölt recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
150Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 80 dekagramm marhalábszár
- 2 evőkanál sertészsír vagy olaj
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 2 darab fej hagyma
- 4 darab fokhagymagerezd
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál Só
- 1 darab Paradicsom
- 1 darab zöldpaprika
- 1 teáskanál Delikát ételízesítő
Elkészítési mód
- A hagymát vágjuk apróra. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt, pirítsuk meg rajta a hagymát aranysárgára. Ezalatt a marhahúst vágjuk kb. 3 cm-es kockákra.
- Adjuk a húst a hagymához.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ízesítsük 1 tk sóval és erős lángon pirítsuk meg.
- Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
- Keverjük el, öntsünk rá egy kevés vizet, adjuk hozzá a Delikátot és közepes lángon főzzük fedő nélkül, időnként kevergetve. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le, de ne legyen alatt bő folyadék sem. A vizet mindig pótoljuk, ha szükséges.
- Amikor a hús már kezd puhulni, akkor adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát és az őrölt köménymagot is. Főzzük készre. A végén szükség szerint ízesítsük sóval vagy Delikáttal. Tálaljuk tarhonyával, nokedlivel, vagy főtt krumplival és savanyúsággal.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet